
המרכיבים (8-5 מנות)
לשכבת הבשר
3 כפות שמן זית
בצל לבן גדול מקולף וקצוץ דק
600 גרם בשר בקר טחון
50 גרם צנוברים - לא חובה
מעט צ'ילי חריף קצוץ דק
מעט תימין טרי קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
כף ראס אל חנות / בהרט (או תבלין שווארמה אבו דאבי)
כף סילאן
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
מלח / פלפל שחור
כף גדושה קורנפלור + 5 כפות מים קרים!
לאורז
8 כוסות (2 ליטר) מים רותחים
1/2 2 כוסות (400 גרם) אורז, רצוי עגול, שטוף ומסונן
1 כפית מלח
מלח, פלפל שחור
להרכבת הסיר
4 כפות שמן
2-3 תפוחי אדמה מקולפים ופרוסים לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ
2/3 כוס (160 מ"ל) מים רותחים.
מלח
לעיטור
צנוברים
תימין טרי
ההכנה:
מתחילים בהכנת שכבת הבשר
מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל יחד עם הצנוברים, שום, תימין וצ'ילי חריף. מטגנים את הבצל עד שהופך מעט שקוף. לא להזהיב או לשרוף את הבצל - תשאירו אותו שקוף.
מוסיפים את הבשר הטחון ובעזרת מטרפה מפוררים את הבשר. מוסיפים תבלינים, סילאן ומערבבים.
מבשלים עד שצבע הבשר משתנה.
זה הזמן לתבל, מלח/ פלפל שחור.
בקערה מערבבים את הקורנפלור עם מים קרים ושופכים לתוך הסיר.
מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד 2 דקות.
מכבים את הלהבה, מוסיפים את הפטרוזיליה ומעבירים את המילוי לקירור.
האורז: יוצקים לסיר את המים הרותחים. מוסיפים את האורז והמלח, מערבבים, מביאים לרתיחה חוזרת ומבשלים על אש גבוהה כ-12 דקות, עד שהאורז כמעט רך. מסננים.
1. מעבירים לקערה גדולה את האורז. מוסיפים מלח ומערבבים.
2.הרכבת הסיר: יוצקים לסיר את השמן ומשמנים היטב את התחתית. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחת. שמים על פרוסות הבטטות מחצית מכמות האורז ומשטחים. שמים על האורז את הבשר המפורק ומשטחים כך שיכסה את האורז לחלוטין. שמים על הבשר את יתרת האורז, משטחים ומהדקים. יוצקים את המים ומכסים את הסיר.
3. מבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות.
4. 10 דקות לפני ההגשה מדליקים את האש שוב ומטגנים על להבה גבוהה 10 דקות על מנת שתפוחי האדמה יקבלו שיזוף.
מסירים מהאש ומשהים מכוסה עוד כ-10 דקות. הופכים לצלחת הגשה. מגישים חם.