מתכונים

הקינוח המושלם לחג

הקינוח שלנו עומד בכל התנאים – הוא כשר לפסח, הוא לא חלבי, הוא קל להכנה (אבל באמת!)
והכי חשוב הוא ממש אבל ממש טעים!!!
יש יותר מזה? דווקא יש - אם אתם האורחים, הקינוח הזה גם סוגר לכם את הפינה של מתנה לחג, כי כלי ההגשה עלינו (כלומר, עליכם...) הוא המתנה!

למוס

  • קרם קוקוס - פחית של 400 מ"ל (לפחות 17% שומן. שנשמרה במקרר 4 שעות ויותר)
  • קצפת צמחית במתיקות מעודנת - 250 מ"ל * קיימת אפשרות להחלפה
  • שוקולד צ'יפס לבן - כ-6 כפות
  • נשיקות – 8-10 יחידות
  • 2 כפות קקאו

לרוטב פירות יער

  • מיקס פירות יער קפואים - כוס
  • מים רותחים – כ-10 כפות
  • סוכר - כף

לקישוטים ותוספות

  • שוקולד מריר מגורד בקולפן לשבבים קטנים - 50 גרם 
  • שבבי אגוזי לוז מסוכרים 
  • פירות יער קפואים בשלמותם - חצי כוס-כוס

הוראות הכנה, שלב שלב

1. לנער היטב את קרם הקוקוס ולשפוך את תחולתו לקערה גדולה (גם את החלק השומני הקשה וגם את הנוזלים). חשוב לזכור שקרם הקוקוס צריך לשהות לפחות 4 שעות קודם במקרר!

2. להוסיף לקערה את השמנת הצמחית ולהקציף לקצפת יציבה

3. להוסיף לתוך הקערה את נטיפי השוקולד ציפס הלבן הקצוצים ולשבור פנימה את הנשיקות (פשוט למעוך כל 2 נשיקות עם הידיים מעל הקערה לשברים גסים) – לערבב הכל פנימה בתנועות קיפול 

4. להעביר קצת פחות מחצי מכמות הקציפה לקערה נפרדת, אליה להוסיף 2 כפות גדושות של קקאו ולערבב בתנועות קיפול עד לקבלת צבע שוקולד אחיד (ניתן להוסיף עוד קצת קקאו לקבלת צבע כהה יותר ואז להמתיק מעט עם אבקת סוכר במידת הצורך)

5. לסדר את המוס בשני הצבעים לפי רצונכם (שכבה, שכבה או חצי חצי) ישירות בכלי ההגשה שתבחרו (לאפשרויות הגשה ראו בהמשך). בשלב הזה עדיין לא להוסיף את רוטב הפטל והקישוטים

6. לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לפחות ללילה ועדיף ליום שלם (השהות במקרר חשובה להתייצבות המוס. תוכלו גם להכין אותו מראש ולהשאיר במקרר יומיים-שלושה)

7. הכנת רוטב פירות יער – יש להכניס לקערה את רכיבי הרוטב (כשהפירות עדיין קפואים) ולטחון כדקה עם טוחן ידני. לא לשכוח לשמור עוד חצי כוס עד כוס פירות יער בשלמותם כדי להוסיף כקישוט מלמעלה. את הרוטב יש לשמור בכלי סגור במקרר (אפשר כמה ימים)

שינויים אפשריים

במקום השמנת הצמחית – 
אפשרות 1 – ניתן להשתמש בעוד פחית וחצי של קרם קוקוס (פחית שלמה עם הנוזלים ועוד חצי פחית רק את החלק השומני שלמעלה) – כלומר סה"כ 3.5 פחיות
אפשרות 2 - לגרסה חלבית – ניתן להשתמש בשמנת מתוקה להקצפה (38%) ועוד חצי פחית קרם קוקוס (רק את החלק השומני למעלה, ללא הנוזלים) 

בכל אחת מהאפשרויות האלה, יש להוסיף גם 1 כף אבקת סוכר ו- 1 כף אינסטנט פודינג וניל (כשר לפסח) לפני ההקצפה 

*ללא קצפת צמחית הקרם יוצא מעט פחות יציב, אבל אחרי יום שלם במקרר הוא מתייצב לחלוטין וזה יוצא נפלא (אז לא להתרגש אם זה מרגיש דליל מידי בתום ההקצפה)

לקינוח בסגנון מקפא - תוכלו להכניס את כוסות המוס שמילאתם לאחר ההקצפה ישר למקפיא (לפחות ל-3 שעות ואפשר גם לכמה ימים) ולהעביר אותן למקרר להפשרה חלקית כשעה וחצי לפני הגשה

אפשרות 1

הגשה בכלי מרכזי גדול – וכשמגיע הרגע לאכול, פשוט מעבירים בעזרת כף גדולה לכוסות אישיות 

אפשרות 2

הגשה בכוסות אישיות – יש למלא כל כוס בכל אחד מסוגי המוס כבר בשלב שמכניסים למקרר בתום ההקצפה

אנחנו ממליצים להביא את הקינוח בכלי הזכוכית הגדול והאלגנטי שלנו כמתנה למארח ואם תרצו ממש לפנק תוסיפו למתנה גם כוסות זכוכית להגשה כמספר האורחים

במקרה הזה תוכלו להוסיף את רוטב הפטל והקישוטים כבר לפני
כדי למלא את הכלי הגדול שלנו יש צורך בכמות כפולה מהכמות של המתכון ויש בו מספיק מקום גם כדי להכפיל פי 3

 

הקינוח הזה הוא לא מדע מדויק. אנחנו נותנים לכם את הרעיון ואתם יכולים לקחת אותו לאן שמתחשק לכם.... תוכלו להוסיף מלמעלה קישוטים ותוספות אחרות, תוכלו להכין מוס יותר מתוק או פחות, אפשר לבחור להכין מוס שכולו שוקולד או כולו לבן, כן קפוא או לא קפוא  - באמת שאין פה איך לטעות. מבטיחים שהכל ייצא טעים ומקסים!

שיהיה חג שמח ומתוק במיוחד!

את המתכון והתמונות יצרה עבורנו טליה הדר - EshetStyle