שולחן ואירוח

טיפים לעיצוב שולחן החג

לבן הוא הרקע האולטימטיבי לצבעים אחרים , מעניק רקע נקי ורך ומקבל בקלות כל צבע אחר.

אידיאלי ליצירת רקע הולם לפריטים דומיננטיים ובעלי נוכחות.

סט צלחות קלאסיות לבנות , מהווה בסיס מוצלח וקבוע לאירוח שאליו תוכלו להוסיף צלחות בעיטורי זהב או כסף ולעצב את השולחן בשיטת ה - mix&match, צבעי הזהב והכסף משדרים עושר וחגיגיות ואין טוב מהם ליצירת שולחן יוקרתי ומלא בסטייל .

תוכלו להסתפק ברכישה של צלחות רק מגודל אחד מקולקציית הזהב / הכסף – צלחת מנה ראשונה, מרקייה או עיקרית ואף לשלב צלחות במס' דיגומים שונים.

אין לכם צורך ומקום אחסון לצלחות נוספות ?

הוסיפו את טאצ' הזהב בטקסטיל, בסכו"ם, בכוסות וגביעי היין ובאביזרי הקישוט המשלימים שעל השולחן, תוך שימוש במפה לבנה כבסיס ניטראלי מקפיץ.
הטקסטורות, המרקמים והחומרים המגוונים של אלו – יצרו עושר ויזואלי מקסים.

  

שולחן בגוונים טבעיים

שילוב של לבן עם צבעי השמנת ובז'ים בהירים, תוך שימוש בכלים ואביזרים מחומרים טבעיים של עץ, חבל, ראטן וקרמיקה במראה מחוספס, יוצרים שולחן במראה אופנתי.

טרנד חזק בעיצוב שולחנות, הוא חשיפת שולחן העץ ועריכתו ללא מפה.

כבסיס לצלחות הניחו פלייסמנטים או הגדירו את המרחב האישי של כל סועד ע"י עלה ירוק גדול (ניתן לרכוש בחנויות פרחים או כעציץ במשתלה).

כדי לשמור על סדר ויזואלי, הניחו ראנר לאורך מרכז השולחן, שלבו צמחייה ירוקה וצרו שילוב מנצח של לבן, ירוק, וגוונים טבעיים היוצרים תחושה רגועה ומשחררת.

פרחים וצמחים על השולחן

פרחים וצמחים ירוקים משדרגים כל שולחן ומעניקים לו מראה צבעוני, רענן וחגיגי.

זר פרחים גדול וגבוה , יסתיר ויפריע לקשר עין ושיחה בין האורחים ולכן מומלץ להכין סידורי פרחים קטנים אישיים בכוסות או עששיות קטנות , ולהעמידם ליד כל צלחת או כמקבץ במרכז השולחן.

זר אישי קטן - יוכל לשמש גם כמתנה לאורחים עם תום הארוחה.

פרחים - מסובך לכם?

שלבו עציצים קטנים וירוקים, הנחשבים כמובילים הירוקים כיום בתחום עיצוב הבית.

הציבו אותם לאורך מרכז השולחן, שלבו ביניהם נרות בגבהים שונים והנה יצרתם אלמנט עיצובי מרכזי המתאים לכל סגנון.

תוכלו להעמיד כל עציץ ליד או על הצלחת, לצרף כרטיס חג שמח קטן, והנה גם קישוט ירוק וגם שי לכל אורח.

נרות

מומלץ לשלב נרות מסוגים ובכלים שונים בהתאם לסגנון השולחן ליצירת מראה עשיר וחגיגי.

בתחילת הערב ,עמעמו את אורות החדר ואפשר לתאורת הנרות ליצור אווירת חג רומנטית משהו.

הקפידו לשמור על גובה נמוך עד בינוני לכל מרכיבי העיצוב שבמרכז השולחן , כדי לאפשר קשר עין בין כל האורחים, ולאפשר גישה נוחה לאוכל המוגש.

לפני תחילת הארוחה, ניתן להוריד את פריטי הדקורציה שבמרכז השולחן ולפנות מקום למנות האוכל המוגשות.

מוצרי הגשה משלימים

הכינו מבעוד מועד , קנקני מים עם עלי נענע, פלחי לימון וקוביות קרח.

העבירו את המשקאות הקלים והיינות לקנקני זכוכית שקופים ולדקנאטרים, וכך תשמרו על עיצוב מושלם (ללא בקבוקי פלסטיק).

ולסיכום

לעיצוב השולחן תפקיד משמעותי ביצירת אווירה חגיגית ומיוחדת, ולכן חשוב לתכנן מראש את המרכיבים השונים שיצרו את המראה הכללי המושלם.

זאת תוך התאמת הצבעים והסגנון לחלל החדר, כלי האוכל הקיימים בבית , גודל השולחן, כמות המנות המוגשות למרכז השולחן , ומספר האורחים.

 

חג שמח ושנה טובה לכולם!!!