מתכונים

מים טעימים ומקושטים

קבלו שלושה שילובים מרעננים, טעימים וצבעוניים במיוחד שיוסיפו גם לבריאות שלכם וגם לעיצוב השולחן

תות, קיווי ובזיליקום

מה צריך?

  • 1 קיווי
  • 4 תותים
  • צרור גדול של בזיליקום טרי

אופן ההכנה

1. חתכו מהתותים את העלים, קלפו את הקיווי  - פרסו אותם לפרוסות דקות
2. הוסיפו צרור גדול של בזיליקום טרי

תפוח, לימון, ג'ינג'ר, למון גראס ונענע

מה צריך?

  • חצי תפוח ירוק (מסוג סמית)
  • 2 ענפים של למון גראס טרי
  • 1 לימון
  • 5 פרוסות ג'ינג'ר טרי
  • 2 צרורות גדולים של נענע טריה

אופן ההכנה

1. את התפוח והלימון פרסו (עם הקליפה) לפרוסות עגולות ודקות
2. את הג'ינג'ר (זנגביל) קלפו בעזרת קולפן ופרסו ממנו כ-5 פרוסות דקות
3. את הלמון גראס, חתכו כל ענף ל-3
4. הוסיפו את הנענע

כדאי לדעת

* את הלמון גראס – רצוי "לדפוק ולפצוע" לפני החיתוך כדי לפתוח אותו ולהוציא ממנו מקסימום טעם

* את התפוח – כדאי לפרוס בשלמותו, בעזרת מנדולינה, לפרוסת עגולות ודקיקות במיוחד (כך הפרוסות גמישות וניתן להכניס אותן לקנקן בקלות מבלי שיישברו). אם אין מנדולינה אפשר לפרוס עם סכין פרוסות של חצאי עיגול.

*בכדי שהתפוח לא ישחיר, כל פרוסת תפוח יש לשפשף עם חתיכת לימון משני הצדדים ולהכניס מיד למים קרים

אבטיח, מלפפון ונענע

מה צריך?

  • כ-6 משולשי אבטיח (כולל הקליפה),
  • חצי מלפפון
  • 2 צרורות של נענע טריה

אופן ההכנה

1. את האבטיח יש לחתוך לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר (עם הקליפה)
2. את המלפפון יש לפרוס לעיגולים (עם הקליפה)
3. להוסיף את הנענע

כדאי לדעת

* לפריסה קלה של האבטיח – מומלץ להניח חתיכה של כרבע אבטיח עם החלק השטוח כלפי הקרש ולפרוס פרוסות דקות עם סכין טובה (כמו שפורסים לחם), ואז לחתוך כל פרוסה לשניים-שלושה משולשים

כמה דגשים

כדי לקבל טעמים מודגשים

 *הכניסו לכל קנקן את הרכיבים הדרושים כחצי שעה או יותר לפני ההגשה (כך המים סופגים את הטעמים) | מלאו את הקנקן במים רק עד 3/4 (שיישאר מקום לקרח) | רק לפני הגשה הוסיפו חופן גדול של קרח ומעליו עוד כמה חתיכות מכל אחד מהרכיבים (כך שיהיה יפה גם מלמעלה)

* חשוב לשטוף היטב את כל העלים והפירות (עם הקליפות) לפני שמכניסים למים

* את הנענע והבזיליקום יש להכניס לקנקנים כצרור שלם עם הענפים (ולהסיר לפני כן עלים וחלקי ענפים מושחרים)

* הכמויות הן עבור קנקן אחד. כמות נדיבה מהפירות מוסיפה גם לצבע וגם לטעם

* ניתן להמתיק ולהוסיף מעט מי סוכר לקנקן (את מי הסוכר יש להכין מראש - מעט מים רותחים עם כמה כפיות סוכר וכמה קוביות קרח לקירור)

*אנחנו מעדיפים את המים שלנו מרעננים וטעימים בלי סוכר!

למרות שהקנקנים שלנו חגיגיים ואלגנטיים גם ככה "הלבשנו" אותם בחבל קטן כי אנחנו אוהבים לחשוב על הדברים הקטנים שכל כך מוסיפים...
(תוכלו להחליף את החבל בכל סרט סאטן או תחרה לבן או צבעוני)

אז בואו נרים כוסית מרעננת של מים טעימים לחיי הקיץ שקרב ובא!

את התמונות והתוכן יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג - EshetStyle