מתכונים

סלט ירוק עם פרוסות תפוח בדבש צרובות במחבת

תודו שתפוח בדבש כזה עדיין לא אכלתם!

כך תכינו בראש השנה (וכל השנה) סלט יפיפה וממש טעים שלגמרי ירשים את האורחים -

רכיבים


(לסלט גדול של 8 סועדים)

לסלט

  • ראש ברוקולי חלוט מפורק לאשכולות קטנים

  • אפונת גינה ירוקה – כוס (קפואה, מופשרת)

  • מיקס עלי בייבי/בייבי תרד – חבילה (אפשר גם וגם)

  • עלי רוקט - חצי חבילה

  • בצל ירוק - 4 ענפים חתוכים אלכסונית, לחתיכות גדולות

  • פטרוזיליה - צרור גדול - עלים שלמים ללא ענפים

  • נענע - צרור גדול - עלים שלמים ללא ענפים

  • קולורבי קלוף או מלפפון גדול - לרצועות עם קולפן

 

לתפוחים הצרובים

  • תפוח אדום (מסוג פינק ליידי) – פרוס לעיגולים דקיקים

  • תפוח ירוק (מסוג סמית) – פרוסות דקיקות של רבעים

  • שמן קוקוס – כף (אפשר שמן זית במקום)

  • דבש – 2 כפות

לתוספות

  • אגוזי מלך - חצי כוס ויותר, קצוצים גס

  • דבש – כף (לערבוב עם האגוזים)

לרוטב

  • רסק תפוחי עץ – כף (אפשר להחליף בכף דבש או סילאן)

  • שמן זית - 6 כפות​

  • מיץ לימון סחוט – 4 כפות 

  • ​גרידת לימון – חצי כפית (אפשר בלי)

  • חומץ בלסמי – 2 כפות

  • חרדל דיז'ון (ללא גרגירים) - 2 כפיות גדושות

  • מים - 4 כפות

  • מלח פלפל גרוסים, לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. לערבב את כל רכיבי הרוטב בקערית או בקבוקון רוטב
  2. לחלוט את הברוקולי כ 7-10 דקות בסיר מכוסה עם מים רותחים, להוציא לתוך כלי עם מי קרח (כדי לעצור את הבישול ולשמור על צבע ירוק בוהק) ולפרק אותו לאשכולות קטנים
  3. את האפונה להפשיר כ-2 דקות במיקרו או כחצי שעה בקערית בטמפרטורת החדר (אפשר להאיץ את ההפשרה במסננת מתחת לזרם מים)

  4. את הקולורבי לקלוף בקולפן לרצועות דקות

  5. צריבת התפוחים - 
    לפרוס את התפוחים לפרוסות דקות (את האדום לפרוסות עגולות ואת הירוק לפרוסות של רבעים)
    לחמם מחבת פסים משומנת במעט שמן קוקוס (אפשר שמן זית במקום)
    לערבב את פרוסות התפוחים עם מעט דבש ומייד להניח על המחבת החמה
    לצרוב כ-3 דקות מכל צד (עד לקבלת פסי צריבה יפים)

  6. את האגוזים לקצוץ גס ולערבב בקערית עם דבש

  7. להניח את כל רכיבי הסלט בקערה (חוץ מהאגוזים וחלק מפרוסות התפוח האדומות – שיש לשמור לקישוט מעל) לשפוך את הרוטב מעל, לתבל במלח ופלפל ולערבב היטב. לטעום ולתקן תיבול

  8. להעביר לקערת הגשה, להוסיף מעל את פרוסות התפוח הצרוב האדומות ואת האגוזים שערבבנו עם דבש

בתיאבון !

 

הכנות מראש 

 

אפשר להכין מראש את הרוטב, הברוקולי, האפונה והתפוחים הצרובים

*טיפ - אם נשארו פרוסות תפוח צרוב אפשר להוסיף אותן לתוספת וקישוט מעל מנות נוספות כמו אורז לבן/כבד קצוץ ואפילו מנת גלידת וניל לקינוח

 

את התוכן, הצילום והסטיילינג, יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle