מתכונים

סלט צבעוני טעים ומרשים לשולחן החג

​​רכיבים (לקערה גדולה לכ-8-10 סועדים)

  • תפוח ירוק גדול (מסוג סמית) – לפרוסות דקות של רבעים
  • מיקס עליי בייבי – חבילה (אפשר להוסיף או להחליף באיזה סוג עלים שאוהבים)
  • קישוא גדול חי – חתוך לז'וליאנים (מקלונים דקיקים)
  • אספרגוס – כ-10 ענפים (אפשר יותר), חלוטים כ-2 דקות במים רותחים (כל ענף חתוך באלכסון לכ-5 חתיכות)
  • פטרוזיליה – עלים בלבד, קרועים ביד (בנדיבות, כחצי חבילה)
  • בזיליקום – כ-10 עלים, קרועים ביד
  • נענע – עלים בלבד, קרועים ביד (בנדיבות, כחצי חבילה)
  • צנוניות קטנטנות – 4, חתוכות לחצי ולפרוסות דקות
  • גרגירי רימון – מרימון שלם (כשאין, אפשר להחליף בחמוציות או בגרגירי ג'וג'י ברי מושרים כדקה במי ברז)
  • שקדים – לא קלופים ולא קלויים חתוכים גס (בנדיבות, כ-100 גרם)
  • שמן קוקוס – 1 כף (לקליית השקדים. לא חובה)

רכיבים לרוטב 

  • מיץ מלימון שלם
  • שמן זית – 6-7 כפות
  • חומץ בלסמי – 4 כפות
  • דבש – 2 כפות
  • סוכר חום – כפית
  • מים – כף
  • סומאק – בנדיבות
  • מלח ופלפל גרוסים (לפי הטעם)

הוראות הכנה שלב שלב 

1.האספרגוס - מענפי האספרגוס יש לחתוך מהתחתית כ-2 ס"מ של כל ענף, לחלוט כ-2 דקות במים רותחים ולהעביר מיד למי קרח לכמה דקות לעצירת הבישול (כדי שישארו קראנצ'יים) – כל ענף יש לחתוך באלכסון ל-4-5 חתיכות.
אם תרצו, תוכלו להחליף את האספרגוס בענפי סלרי טרי פרוסים דק (ללא העלים) או פשוט להוסיף עוד עלים במקומו.

2.את הקישוא - אין צורך לבשל בשום צורה, אלא רק לחתוך אותו כמו שהוא עם הקליפה לזו'ליאנים (בעזרת קולפן ז'וליאניים).
אם תרצו, אפשר להחליף את הקישוא בקולורבי.

3.את התפוח - יש לחתוך לרבעים, כל רבע לפרוס לפרוסות דקיקות (בסכין חדה או מנדולינה) ואת כל פרוסות הרבעים כדאי להניח אחת מעל השניה ולחתוך שוב לאורכן (כך שמכל פרוסת רבע יוצאות 2 חתיכות).
*טיפ - רצוי לחתוך את התפוח מראש (אפשר גם כמה שעות) ולהכניס לכלי סגור עם מי קרח ומיץ לימון כדי שלא ישחיר ויישמר קראנצ'י.

4.את רכיבי הרוטב כדאי לערבב לפני בקערית או בקבוקון רוטב (אפשר גם יום קודם ולשמור במקרר) ורק לפני הגשה לשפוך על הסלט ולערבב

5.את השקדים אפשר לשדרג בקליה בשמן קוקוס – יש לחתוך אותם גס בסכין טובה, לערבב בקערית עם כף שמן קוקוס ולהקפיץ כ-2 דקות על מחבת חמה | ניתן גם לוותר על הקליה ולהשתמש בשקדים בטעם טבעי כמו שהם.

6.מהשקדים וגרגירי הרימון – יש לשמור כרבע כמות בצד לפני הערבוב, ורק לאחר הערבוב והעברה לכלי הגשה להוסיף מהם לקישוט מלמעלה.

אופן ההגשה

אנו ממליצים להגיש את הסלט בקערה מרכזית חגיגית ומנצנצת מקולקציית החג שלנו (Mystery Night).
אפשרות הגשה נוספת (אם אין לכם המון אורחים...) זה להגיש את הסלט במנות אישיות – הגשה אישית לכל אורח תמיד נראית מרשימה ואלגנטית ותגרום לאורחים שלכם להרגיש כמו במסעדה!

אז שתהיה לכולנו שנה טובה, רעננה, מתוקה ומוצלחת לפחות כמו הסלט הזה

את התוכן, הצילום והסטיילינג, יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle