מתכונים

עוגיות גרנולה

מתכון לעוגיות גרנולה מעולות שתוכלו להכין בצ'יק ולארוז יפה כמתנה מושלמת (וגם לאכול בבית בלי הפסקה, ליד הקפה של הבוקר...)
אתם יכולים להמשיך לחייך, כי אין פה מיקסר ואין פה בצק, אפילו קמח אין פה, ככה שגם אם אתם והתנור זו לא בדיוק זוגיות מופלאה, וגם אם מעולם לא אפיתם עוגיות, את העוגיות האלו תצליחו בלי כל בעיה -
ב ה ב ט ח ה

רכיבים (לכ-20 עוגיות)

  • ביצה – 1
  • סילאן – 2 כפות
  • מים – 2 כפות
  • סוכר חום – 5 כפות
  • קינמון טחון – מעט
  • שומשום – כף
  • אגוזי מלך קצוצים דק - כף
  • חמוציות קצוצות – כ-6 כפות (כ-80 גרם)*
  • תמר מג'הול קצוץ – 1 | אפשר להחליף בכף חמוציות קצוצות*
  • קוואקר מהיר הכנה – 16 כפות (כ-140 גרם)
  • שמן זית – 9 כפות

*את החמוציות והתמרים אפשר להחליף בכל פרי יבש קצוץ אחר ואף להמיר כף או שתיים בשוקולד צ'יפס

אופן ההכנה

 לפני הכל – יש לחמם תנור על 180 מעלות (חימום רגיל למעלה ולמטה).

1. יצירת התערובת - לשפוך לקערה את כל הרכיבים, חוץ מהקוואקר והשמן ולערבב עם מזלג או כף | להוסיף את הקוואקר ולאחריו את השמן תוך כדי ערבוב | להמשיך לערבב היטב כ-2 דקות עד לאיחוד וליצירת עיסה דביקה.
2. הכנת העוגיות – הקפידו על ידיים רטובות בזמן ההכנה (הכי נוח לעבוד ליד ברז פתוח עם זרם דקיק של מים ומידי פעם להרטיב את הידיים...)

אפשרות 1 – מומלצת ביותר! ליצירת עוגיות בצורת לבבות בקלי קלות - להשתמש בתבנית לבבות הסיליקון שלנו (כן, גם אנחנו לא האמנו שבתבנית הזו אפשר להכין גם עוגיות!)
יש להניח בכל שקע כמות של כף גדושה ולהדק היטב לתחתית (עם האצבעות) ליצירת שכבה בעובי של כסנטימטר
ואם יישאר לכם "עודף" מהעיסה... תוכלו להכין עוד כמה עוגיות לפי האפשרות הבאה

אפשרות 2 – להכין את העוגיות על תבנית התנור מרופדת בנייר אפיה – ליצירת עוגיות בצורת לב (או בכל צורה אחרת) תוכלו להשתמש בקורצני העוגיות שלנו. כל פעם להניח את הקורצן על נייר האפיה, להכניס לתוכו מעט מהתערובת, להדק היטב לתחתית עם האצבעות (עד לגובה כמחצית מגובה הקורצן) ולהרים בזהירות. שימרו על מרווחים של כסנטימטר בין עוגיה לעוגיה 

*ואם עדיין אין לכם לא תבנית סיליקון ולא קורצן עוגיות... אז עד שתקפצו אלינו לקנות, תוכלו פשוט להכין כדורים קטנים ומהודקים בידיים ולשטח אותם על תבנית התנור מרופדת בנייר אפיה

3. להכניס לתנור - שחומם מראש, על 180 מעלות, בשלב האמצעי לכ-25-30 דקות או עד שנעשות מעט שחומות (זמן האפיה המדויק תלוי בעוצמת התנור ובכמה זמן חיממתם אותו מראש, אז נא להיות ערניים...)
4. להשאיר לצינון וייבוש מוחלט באוויר הפתוח שעה לפחות ועדיף יותר (זה שלב חשוב! רק ככה העוגיות מתקשות והופכת קריספיות, אז נסו להתאפק ולא לחסל אותן קודם...)

*לקבלת עוגיות קריספיות במיוחד, יש להקפיד על עוגיות דקות ולתת להן יותר זמן בתנור

5. אחסון - לאחר התקשות וקירור, יש לאחסן את העוגיות בצנצנת סגורה עד שבוע

ועכשיו רק נותר לכם לארוז את העוגיות הטעימות האלה ולהעניק אותן כמתנה -
בחרו באחת מקופסאות או צנצנות העוגיות שלנו (כן, הבחירה היא קשה...)
מלאו אותה בעוגיות (הפרידו בריבועי נייר אפיה בין קומה לקומה) והוסיפו סרט קטן וצבעוני - זה מוסיף המון!


את המתכון והתמונות יצרה עבורנו טליה הדר - EshetStyle