מתכונים

קוקטייל ליצ'י אבטיח משגע

לכבוד חודשי הקיץ החמים הכנו לכם קוקטייל קליל
ומרענן שתוכלו בקלות להכין בבית לעצמכם ולאורחים ולהרגיש HAPPY במיוחד!

רכיבים (לכוס)

  • מרטיני ביאנקו (מנת שוט)
  • וודקה (חצי שוט)
  • מיץ מרבע לימון
  • סוכר חום - כפית
  • צרור נענע טריה
  • ליצ'י משימורים - 6 יחידות
  • נוזל השימורים של הליצי (להוסיף לפי הטעם)
  • אבטיח (6 כדורונים)
  • קרח - בנדיבות
  • מונין תות (או תרכיז פטל פשוט) – טיפונת, רק לצבע

אביזרים נדרשים

כף פריזיאן (כפית שעושה עיגולים ליצירת כדורוני האבטיח

כותש או כל כף בישול גדולה עם ידית רחבה שתוכל לעשות את העבודה

לקישוט – שיפודון עץ

הוראות הכנה

1. הכניסו לכוס 2-3 ליצ'י משומרים, כמה עלי נענע וכפית סוכר חום (או יותר אם רוצים)
ותכתשו עם כותש עד לקיצוץ הלי'צי לחתיכות קטנות (אם אין לכם כותש, תשמשו בידית עבה של כף בישול)

2. הוסיפו מעט נוזל מהליצ'י המשומר (ככל שמתחשק לכם יותר מתוק, הוסיפו יותר...)

3. הוסיפו את המרטיני והוודקה (לקוקטייל חלש שימו פחות וודקה ולהיפך)

4. סחטו מעט לימון פנימה, הכניסו לכוס עוד 2 יחידות לי'צי' וכמה כדורי אבטיח (שתכינו בקלות עם כפית ליצירת עיגולים (כף פריזיאן), הוסיפו צרור נענע (כולל הגבעול) וקרח בנדיבות

5. ערבבו היטב (אם יש לכם שייקר, תוכלו לשקשק בו אבל זה יוצא לגמרי מצויין גם בלי)

6. לסיום הוסיפו טיפונת מונין תות (או תרכיז פטל) - רק בשביל הצבע

7. להגשה – שפדו על שיפודון עץ, ליצ'י וכדורי אבטיח והניחו אותו מעל הכוס, הוסיפו כמה עלי נענע מלמעלה - ותגישו בסטייל!

* להכנת כמות גדולה באירוח הגשנו את הקוקטייל הכיפי הזה בכלי זכוכית גדול על רגל ("טרייפל" - שבכלל מיועד לקינוח...)
ומזגנו ממנו לכוסות בעזרת מצקת קטנה. יצא משגע!

הכי כיף להיות יצירתיים

את התוכן, הצילום והסטיילינג, יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle