מעבר לתפריט ראשי מעבר לתפריט תחתון

מאפי גבינות אישיים מלוחים וטעימים

מאפי גבינות אישיים מלוחים וטעימים - תמונה מספר 1
מאפי גבינות אישיים מלוחים וטעימים - תמונה מספר 2

מאפי גבינות אישיים מלוחים וטעימים

הם אלגנטיים, מרשימים וצבעוניים, אפשר לשלב בתוכם מה שרוצים ואולי חשוב מכל - הם פשוטים ומהירים להכנה!
ואל דאגה אם אתם לא טיפוס שמכין בצק (כי גם אנחנו לא!) הבצק מגיע מוכן וזה כל הכיף :)


רכיבים

(ל-12 מאפים אישיים)

בצק פילאס תורכי מוכן – כחצי חבילה (מופשר ומוכן לעבודה. הבצק מגיע קפוא)

פירורי לחם/פנקו – חופן


למלית

ביצים – 2

קמח תופח – כ-2 כפות גדושות

גבינה לבנה (5%) – 5 כפות

גבינת עזים (בגליל 9%) – כשליש גליל (בערך 60 גרם)

גבינת פרמז'ן מגורדת דק – כ-3 כפות

גבינה בולגרית/פטה (5%) – כ 100 גרם (קצת פחות מחצי חבילה)

מלח, פלפל – לפי הטעם


לקישוטים ותוספות

סלק מבושל (בוואקום) – כחצי סלק קטן פרוס לפרוסות דקיקות (רצוי במדולינה) וכל פרוסה לרבעים

זוקיני (חי, עם הקליפה) – כרבע, פרוס לפרוסות דקיקות (רצוי במנדולינה)

בזיליקום – כמה עלים טריים קרועים/קצוצים

פרמז'ן מגורדת דק – חופן לפיזור מעל

גרגירי קצח - מעט לפיזור מעל

את התוספות אפשר להחליף בכל דבר אחר שמתחשק


הוראות הכנה, שלב שלב

1. לפני הכל, זכרו שהבצק מגיע מהסופר קפוא ועליכם להפשיר אותו כמה שעות במקרר כדי שיהיה מוכן לעבודה

2. בקערה בינונית קשקשו את הביצים עם מזלג הפרישו כ-2 כפות ביצה מקושקשת לקערית קטנה נפרדת (שמרו בצד, נצטרך אותה בהמשך)

3. הוסיפו לקערה הבינונית (עם רוב הביצה) את כל יתר רכיבי המלית (שימו לב, פירורי הלחם הם לא חלק מהמלית) ערבבו עם המזלג את כל הרכיבים לאיחוד. את גבינת העזים מעכו מעט עם המזלג ואת הגבינה הבולגרית פוררו פנימה לפירורים גסים (כיף שנשארות חתיכות גדולות יחסית)

4. הכינו את התבנית - שמנו תבנית מאפינס של 12 שקעים עם ספריי שמן זית וקמחו אותה מעט (דפקו על התבנית כשהיא הפוכה כדי ששאריות הקמח יפלו)

5. פתחו את גליל הבצק ישירות מעל התבנית וחתכו חתיכה מעט גדולה יותר מאורך כל התבנית (רוחב הבצק מתאים בדיוק כמו שהוא)

6. מתחו מעט ובעדינות את הבצק ככה שיתפרס עד שולי התבנית ואף יותר. בעזרת האצבעות דחפו את הבצק פנימה לתוך כל אחד מהשקעים, כך שהבצק למעשה מרפד את כל התבנית בתוך השקעים ומחוצה להם (אל תחתכו את הבצק)

7.  בעזרת מברשת סיליקון, הברישו את הבצק במעט ביצה (זוכרים את קערית הביצה הקטנה ששמרנו?) אין צורך להבריש בחלק הפנימי של השקעים, אלא רק בחלק העליון השטוח של התבנית ובשוליים העליונים של כל שקע (שמרו את הביצה שנשארה. נגיע לזה שוב בהמשך)

8. בעזרת מזלג, חוררו כמה פעמים את הבצק בתחתית של כל שקע ופזרו מעל מעט פירורי לחם/פנקו (פירורי הלחם והחורים הקטנים עוזרים לתחתית המאפה להיאפות טוב יותר ולא להישאר רטובה מהמלית)

9. ערבבו מעט את המלית והוסיפו בערך כף ממנה לתוך כל שקע (לא צריך למלא עד הסוף)

10. הכניסו את התוספות שתבחרו. אנחנו הכנסנו לכל שקע 3 רבעים דקיקים של סלק או 3 פרוסות דקיקות של עיגולי זוקיני או גם וגם, ובנוסף הוספנו כמה קרעי בזיליקום, דחפו את התוספות מעט פנימה, כדי שחלק יישאר בפנים וחלק יבצבץ החוצה ויוסיף צבעוניות

11. חתכו עם סכין או גלגלת פיצה את הבצק לריבועים (כלומר, עברו וחתכו באמצע כל חלקי התבנית העליונים שמחברים בין השקעים, ככה שייווצרו לכם 12 ריבועי בצק)

12. כווצו את השפיצים של כל ריבוע בצק מעט פנימה לתוך כל שקע – אבל אל תסגרו (כי רצינו שיראו את התוספות הצבעוניות, זוכרים?)

13. את שארית הביצה שנותרה הברישו מעל כל חלק בצק שנשאר חשוף

14. לסיום הוסיפו מעל מעט פרמז'ן מגורדת, זרעי קצח, טיפונת מלח ופלפל גרוסים

15. הכניסו את התבנית (מעל רשת התנור) לתנור שחומם מראש על 180 מעלות (חימום רגיל למעלה ולמטה) לכ-30-35 דקות או עד שהם זהובים ויפים.
המתינו כעשר דקות לצינון קל לפני שתחלצו את המאפים מהשקעים (ההמתנה חשובה כדי לשלוף את המאפים בשלמותם בקלות. במידת הצורך, עברו עם סכין לא חדה סביב הדפנות)

הגישו על צלחת הגשה בהירה לצד גבינות, פירות וירוקים ליצירת שולחן שבועות מקסים!

בתיאבון!


כמה הערות פרקטיות 

אפשר לאחסן בכלי סגור במקרר (עד 4 ימים) או במקפיא (עד חודש) ולחמם בתנור או בטוסטר לפני הגשה

אפשר להחליף או לשלב בפנים סוגים נוספים של גבינות (כמו גבינות כחולות למשל)

אפשר להחליף את התוספות במה שתרצו (למשל: עגבניות מיובשות, ארטישוק משומר, זיתים שחורים, תרד, בצל מטוגן, פטריות) ואפשר גם לוותר עליהן לחלוטין ולהוסיף עוד סוג גבינה (עדיף קשה)

את התוכן, הצילום והסטיילינג, יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle

סגור
Loading
Go back to %1