מעבר לתפריט ראשי מעבר לתפריט תחתון מעבר לתפריט צד

מנה עיקרית חגיגית לחג

 מנה עיקרית חגיגית לחג  - תמונה מספר 1
 מנה עיקרית חגיגית לחג  - תמונה מספר 2

מנה עיקרית חגיגית לחג

רוצים מנה עיקרית חגיגית לחג שתהיה מיוחדת ושונה

ועם זאת,

מהירה, טעימה ופשוטה להכנה?

המנה הזו בדיוק בשבילכם – נתח עוף מדהים וצבעוני לשנה החדשה!

 

יש פה באמת מינמום עבודה והשקעה, ועם זאת התוצאה לגמרי מעולה ומרשימה,

מכינים הכל יחד בתבנית אחת ומשם לצלחת חגיגית למרכז השולחן,

מוסיפים ליד, סלט ירוק וקערת אורז לבן,

והינה, סגרנו לכם את הפינה לארוחת ערב ראש השנה!

 

מרכיבים (ל 6-8 סועדים)

נתח חזה הודו טרי של כ-1.5-2 ק"ג – שלם

3 סלקים

3 קולורבי

2 בצל סגול

שום – 2-3 שיניים

*אפשרות – 2 שומר

 

לציפוי העוף

חרדל דיז'ון חריף – 3 כפות גדושות

דבש – 3 כפות

סירופ רימונים – 2 כפות

פלפל שחור גרוס – כפית

כוסברה טחונה (לא ירוקה) – 2 כפיות

מלח גרוס – חצי כפית

 

לרוטב

תיון פירות יער

2 כוסות מים

2 כפות דבש

2 כפיות מלח

מיץ מחצי לימון (כ-4 כפות)

כף שמן זית

 

לתיבול מעל העוף

מעט פלפל שחור גרוס, סומק, מלח גס

 

להגשה

חופן גרגירי רימון

ענף בצל ירוק – חתוך לפרוסות דקיקות

 

הוראות הכנה, שלב שלב

1. מחממים תנור על 190 מעלות (חימום רגיל, למעלה ולמטה)

2. הכנת הרוטב - מכניסים תיון פירות יער לכוס מים רותחים עם הדבש והמלח, מערבבים להמסה ומניחים בצד (עם התיון בפנים)

3. הכנת הציפוי - מערבבים יחד בקערית את כל רכיבי הציפוי ומורחים שכבה נדיבה על נתח העוף מכל הכיוונים (גם למטה). רצוי להיעזר במברשת סיליקון

4. את הבצלים והקולורבי מקלפים חותכים לחצי לאורכם ופורסים לפרוסות דקיקות

את הסלקים שוטפים היטב בקליפתם, קוטמים בקצוות, חותכים לחצי לאורכם ואז לפרוסות דקיקות

את השום לפרוסות דקות

5. מניחים את העוף שמרחנו היטב במרכז תבנית אלומיניום גדולה ועמוקה, אם נותרו שאריות מעיסת המריחה ניתן למלא במעט מים, לערבב ולשפוך לתבנית (מסביב לעוף ולא מעליו)

6. מפזרים את כל הירקות והשום מסביב לעוף ושופכים מעליהם (ולא מעל העוף) את כוס התה ששמרנו בצד. ממלאים אותה שוב במים (מי ברז) ושופכים שוב (סה"כ 2 כוסות נוזל)

טיפ- את התיון המשומש פותחים ומפזרים את תכולתו מעל העוף כתיבול, ובוזקים גם סומק (לא חובה), מלח ופלפל גרוסים

7. מזלפים על הירקות כף שמן זית ואת מיץ הלימון

מכניסים לתנור החם לשעה

(אם הנתח קטן יותר אפשר להסתפק ב-45 דקות ואם הוא גדול יותר, אפשר להוסיף עוד 10 דקות... העוף צריך להיות לבן מבפנים ועשוי היטב)

8. מוציאים, מצננים מעט, מערבבים קלות את הירקות (כך שגם השכבה העליונה של הירקות תטבול ברוטב), מפזרים מעל העוף גרגירי רימון ובצל ירוק

9. פורסים את העוף לפרוסות דקות ומגישים מעל אורז לבן בתוספת רוטב וורוד ועסיסי

טיפים פרקטיים –

-אפשר להכין את העוף כשעה לפני הארוחה ולהשאיר אותו בתנור על חום נמוך (כ-70 מעלות) לאחר תום הבישול

-שאריות ניתן לאחסן במקרר בכלי סגור וליהנות מהן עד 3-4 ימים לאחר מכן (העוף טעים אפילו קר)

 

                                                 חג שמח ובתיאבון!

 


את המתכון והצילומים יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג Eshet-Style




סגור
Go back to %1