אז מי אמר שצריך להשקיע בבישולים כדי להרים ערב חברים של יין ונשנושים? הינה לכם כמה טיפים ורעיונות פשוטים לאירוח קליל, טעים ומלא בסטייל!
אווירה לפני הכל
לפני השתיה והאוכל חשוב להשקיע באווירה.
חשבו על זה ככה: תחושת האורחים כשהם נכנסים בפתח הדלת היא כמו רושם ראשוני בדייט :)
דאגו לפלייליסט נעים בווליום רגוע, סדרו את הבית ובמיוחד את אזור האירוח ושירותי האורחים,
התיזו ריח נעים בבית והוסיפו כמה נרות דקורטיביים לשולחן.
דרינק של חיוך
קבלו את האורחים עם כוסית משקה - זה תמיד מעלה חיוך על הפנים.
תוכלו לפתוח בקבוק יין טוב, להעביר אותו לדקנטר ולתת לו להיפתח (זה גם נראה טוב על השולחן וגם יחשבו שאתם מקצוענים...) או אפילו השקיעו בקוקטייל קליל וצבעוני.
משהו ליד
כבר בשלב הדרינק הראשון, הניחו משהו קטן לנשנש ליד (לא פייר שדווקא מי שהגיע בזמן יגווע ברעב עד שיגיעו כולם...)
הוסיפו זיתים טובים (בלי לשכוח להניח ליד גם קערית ריקה לחרצנים...)
ומקלות גריסיני מלוחים שמשתלבים מעולה ליד הדרינק.
אנחנו בחרנו להגיש אותם בכלי זכוכית שהכנסנו אליו חתיכת נייר אפיה – והופ בן רגע חבילת הגריסיני שקנינו בסופר מקבלת טאץ' איכותי.
הגישו גם קערית עם ירקות חתוכים מתובלים במלח פלפל לימון ושמן זית ואפשר גם קערית עגבניות שרי שלמות בשביל הצבע.
הגשת הירקות בצורה כזו (ולא כסלט) חוסכת זמן והתעסקות עם רטבים, צלחות וסכו"ם.
טיפ – ירקות כמו שומר, קולורבי וגזר תוכלו לחתוך אפילו יום קודם ולשמור בכלי סגור עם מי קרח במקרר – הם רק ישתבחו וירגישו פרשים וקראנצ'יים יותר.
לפני הגשה שפכו את המים מהכלי, הוסיפו פנימה מלח, פלפל טחון, שמן זית וקצת לימון, סגרו את המכסה, שקשקו לערבוב והעבירו לקערית הגשה יפה.
שתיה קלה
לצד היין הקפידו להגיש גם שתיה קלה. אנחנו בעד להסתפק במים ולקשט אותם בטעמים טבעיים.
הגשה – את המים מזגנו לקראף זכוכית, הוספנו פנימה רבעי תפוז, צרור נענע ובזיליקום טריים והגשנו בסטייל! (כמובן שכל פרי שתבחרו לחתוך ולהכניס פנימה יתקבל נפלא)
לחם זה תמיד רעיון טוב
כלל בסיס באירוח ללא השקעה הוא לדאוג ללחם טוב! כי אין כמו פחמימה טעימה כדי לשמח לבב אנוש, והרי ידוע שלחם מעולה משבח את כל מה שמעליו...
הגשה - אנחנו הגשנו את פרוסות הלחם בתוך סלסלת קש מלבנית שריפדנו בחתיכה של נייר אפיה.
כדאי לבחור בלחם בקוטר באגט או לחתוך כל פרוסה לשניים (באירוח ללא סכו"ם, כמה שיותר קטן, ככה יותר אלגנטי ונוח להחזיק ביד...)
טיפ לחם קראנצ'י – אם לא מצאתם לחם מספיק מעניין או שהאורחים הפתיעו ולא הספקתם לקנות לחם טרי -תעשו אותו קראנצ'י וטעים בעצמכם! פרסו לפרוסות, התיזו מעט שמן זית משני הצדדים
וקלו כשתי דקות מכל צד על מחבת חמה מאוד– ככה כל לחם הופך לנפלא (אפילו כזה מלפני יומיים...)
ממרחים
רכשו שניים שלושה ממרחים טובים, והגישו אותם לצד סלסלת הלחמים. אנחנו בחרנו בממרח זיתים שחורים, ממרח עגבניות מיובשות וממרח פסטו.
זכרו – צורת ההגשה משפיעה גם על הטעם!
העבירו את הממרחים לכלי הגשה מדליקים (שירגישו תוצרת בית) והוסיפו לצד כל אחד סכין מריחה או כפית.
הגשה - אנחנו העברנו את הממרחים לכוסות זכוכית קטנות "לבושות" בקש שהנחנו אותם על מגש עץ מלבני.
אם אתם חדי הבחנה, בטח שמתם לב שאלו אותן כוסות המיועדות לנרות שהדלקנו קודם בשביל האווירה...
הכי כיף לקנות כלים שהם "גם וגם" ולהיות יצירתיים!
ברוסקטות
נקדים ונאמר, שגם אם תבחרו להוסיף רק עוד שניים שלושה סוגי גבינות טובות (שתגישו על קרש עץ עם סכין ליד) ולסגור עניין זה יספיק כדי להשלים אירוח נשנוש קליל, טעים ובסטייל!
אבל אם בכל זאת תרצו להכין בעצמכם משהו קטן נוסף,
הינה לכם שלושה שילובים לברוסקטות טעימות ופשוטות להכנה עם רכיבים קנויים (שחוץ מלהניח אחד על השני לא תצטרכו לעשות דבר).
את כל הברוסקטות הכינו על פרוסות לחם קראנצ'י שקליתם במחבת (בהתאם להוראות שפרטנו בטיפ בסעיף הלחם למעלה - באופן הזה הלחם לא יתקשה מידי גם כעבור זמן...)
1. ברוסקטה של עגבניות מיובשות וארטישוק –
מה צריך? עגבניה טריה, ממרח עגבניות מיובשות, רבעי ארטישוק בגריל משומרים (לרכוש במעדניות בצנצנת), בזיליקום טרי, פרמז'ן ושקדים פרוסים.
מה עושים? מרחו שכבת רסק עגבניות טרי, הוסיפו שכבת ממרח עגבניות מיובשות, הניחו עלה בזיליקום וחתיכת ארטישוק משומר. הוסיפו גילוף פרמז'ן (שתעשו עם קולפן רגיל) וכמה שקדים פרוסים. לסיום זלפו טיפה שמן זית ותבלו במלח ופלפל גרוסים.
2. ברוסקטה של גבינה וסלק –
מה צריך? גבינת עזים/ שמנת/ בולגרית למריחה, רוקט, סלק מבושל בוואקום (כזה שקונים באריזה בסופר), אגוזי מלך, חומץ בלסמי.
מה עושים? מרחו שכבת גבינה נדיבה, הניחו עלה רוקט ומעליו פרוסת סלק מבושל, הוסיפו עוד נגיעה קטנה מהגבינה גם מעל הסלק כדי שתוכלו להניח מעליה אגוז מלך וזלפו מעט חומץ בלסמי רגיל או מצומצם (ואפשר גם טיפת שמן זית). תוכלו להוסיף גם טוויסט של גרידת לימון או ג'ינג'ר מעל, ואל תשכחו לסיים בכמה גרגירי מלח ופלפל גרוסים.
3. ברוסקטה איטלקית קלאסית של עגבניה ומוצרלה –
מה צריך? כדור מוצרלה, עגבניה טריה, בזיליקום טרי, ממרח פסטו, שמן זית וחומץ בלסמי.
מה עושים? מרחו שכבת פסטו, הניחו פרוסת מוצרלה, מעליה פרוסת עגבניה טריה ומעליה עלה בזיליקום שלם. זלפו טיפונת שמן זית וחומץ בלסמי רגיל או מצומצם, פזרו כמה גרגירי מלח ופלפל גרוסים.
הכינו כמה ברוסקטות מכל סוג וכל פעם תמלאו מחדש במהלך הערב.
אנחנו בחרנו להגיש את הברוסקטות ישירות על קרש הגשה במקום על צלחת וכך הוספנו טאץ' קטן של סטייל!
אל תשכחו להוסיף מפיות נייר מדליקות, כי בכל זאת כולם אוכלים עם הידיים...
ומה שנותר לכם עכשיו, זה רק לבחור אילו חברים להזמין ולהרים איתם כוסית לחיים!
לחיי ימי שגרה מתובלים בהמון ערבי חברים כיפים וקלילים שכאלה - כי מי צריך יותר מזה?!
את התוכן, הצילום והסטיילינג, יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle

| shop the product - tittle (42)