מעבר לתפריט ראשי מעבר לתפריט תחתון מעבר לתפריט צד

קינוח גלידת חלבה ושוקולד

קינוח גלידת חלבה ושוקולד - תמונה מספר 1
קינוח גלידת חלבה ושוקולד - תמונה מספר 2

קינוח גלידת חלבה ושוקולד

קינוח גלידת חלבה ושוקולד מרשים, מהיר וסופר טעים שתוכלו להכין מראש ולשמור במקפיא עד שהאורחים מגיעים

רכיבים

לתבנית מלאה (כ-10 פרוסות גדולות. ניתן לחתוך כל פרוסה לחצי ולקבל כ-20 "מקלות קינוח")


לשכבת הגלידה

שמנת מתוקה להקצפה 32% - 2 מיכלים של 250 מ"ל כל אחד

סילאן – 2 כפות

אבקת סוכר – 2 כפות גדושות

מלח דק – רבע עד חצי כפית

חלבה – מפוררת (כ-150 גרם)


לשכבת השוקולד

שוקולד מריר – 400 גרם (4 חבילות של 100 ג')

קרם קוקוס (17% ומעלה) – חצי כוס (כ-15 כפות. אפשר להחליף בשמנת מתוקה)

פצפוצי אורז תפוח – כוס

עוגיות לוטוס מפוררות – 6 (*)

מלח דק – כפית וחצי

נס קפה – 2 כפיות שטוחות


לפירורי קישוט

עוגיות לוטוס – 4 מפוררות (*)

פצפוצי אורז תפוח – רבע כוס מרוסקים

יש גם גרסת פרווה וגרסה ללא גלוטן – ראו בסוף

ניתן להחליף את עוגיות הלוטוס בעוגיות אוראו או כל עוגיות אחרות שיש בבית

הוראות הכנה

1. מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקצפת יציבה

2. מוסיפים פנימה חלבה וסילאן ומערבבים בעדינות. מכניסים למקרר לבינתיים (אין צורך לכסות. אלא אם תרצו להמשיך בהכנת הקינוח רק מאוחר יותר ואז, עדיף לכסות)

3. בקערה נפרדת ממיסים במיקרו את השוקולד (שבור לקוביות) יחד עם קרם הקוקוס (או השמנת). כל פעם חצי דקה ומערבבים (כדי למנוע חימום יתר). סה"כ עד כ-2 דקות. מערבבים לאט עד לקבלת שכבת קרם שוקולד אחידה

4. מוסיפים את יתר רכיבי שכבת השוקולד (לריסוק העוגיות – מכניסים לשקית ודופקים עם תחתית של כוס לקבלת פירורים גסים)

5. בנפרד מכניסים לשקית את רכיבי פירורי הקישוט ומרסקים באותו אופן

6. לוקחים תבנית מאורכת עם בסיס זכוכית ודפנות סיליקון – מפזרים מחצית מכמות פירורי הקישוט על התחתית

7. שופכים מעל מחצית משכבת השוקולד (לגובה של כסנטימטר-שניים). מישרים עם לקקן

8. שופכים מעל את הקרם (שחיכה במקרר) – עד לגובה קצת יותר מחצי מגובה התבנית. מישרים עם לקקן

9. שופכים מעל את יתר שכבת השוקולד ופעם אחרונה - מישרים עם לקקן

10. מפזרים את יתר פירורי הקישוט מעל השוקולד

11. מכניסים למקפיא על משטח ישר להתקשות (אין צורך לכסות)

12. כעבור כ-6 שעות (מינימום. אפשר גם יממה) מחלצים מהתבנית בקלות

ופורסים עם סכין שף לפרוסות בעובי כסנטימטר וחצי (אם עברו יותר מ-10 שעות, רצוי להמתין כ-10 דקות להפשרה קלה על מנת שהחיתוך יהיה קל יותר)

13. מאחסנים בקופסה סגורה במקפיא עד כחודש

14. להגשה – מסדרים יפה על צלחת הגשה מאורכת ומגישים בסטייל!

כמה טיפים והערות

לגרסת פרווה – ניתן להמיר את השמנת מתוקה במיכל וחצי של קרם קוקוס 17% שומן ומעלה ששהה במקרר למשך הלילה. השתמשו בשתי פחיות קרם קוקוס, כאשר מאחת השתמשו רק בחלק השומני שהצטבר למעלה (בלי הנוזל)

בנוסף, בגרסת הפרווה הוסיפו לרכיבי שכבת הגלידה כף נוספת של סילאן

לגרסה ללא גלוטן – השתמשו בפירורי עוגיות נטולות גלוטן או וותרו על העוגיות והוסיפו עוד חצי כוס פירורי אורז תפוח

התבנית – אם מסיבה כלשהי עדיין אין לכם את התבנית הזו. תוכלו להשתמש בתבנית אנגליש רגילה מרופדת בניילון נצמד ואח"כ להפוך על קרש חיתוך, להסיר את הניילון הנצמד ולחתוך (אבל כדאי להצטייד בתבנית הזו, זה מקל על כל התהליך ויוצר קינוח עם דפנות חלקות ומראה מקצועי)

הכנה בכוסות אישיות – ניתן להכין את הקינוח הזה גם בכוסות אישיות (כאלה שיכולות להיכנס למקפיא). בהגשה בכוסות אפשר להגיש את הקינוח הזה גם בתור מוס (במקום גלידה). במקרה הזה ניתן לשמור ישירות במקרר עד 4 ימים (ומינימום 6 שעות להתייצבות) או לשמור במקפיא ולהעביר להפשרה במקרר לפחות 4 שעות לפני הגשה

אל תוותרו על המלח – ואפילו תוכלו להוסיף עוד קצת - כי  אין מושלם מעקצוצים מלוחים בקינוח שלכם!

ודבר אחרון – השכבות – הפרוסות פה הן מאוד גדולות. אפשר להסתפק בחצי פרוסה – כלומר לחתוך כל פרוסה ל-2 (לאורך, לרוחב או אפילו באלכסון ליצירת משולשים) או מלכתחילה להכין קינוח מחצי כמות הרכיבים ולהסתפק בשתי שכבות בלבד כאשר את התבנית תמלאו רק עד החצי (ליצירת פרוסות פחות גבוהות)

תיהנו מכל ביס!

את התוכן יצרה עבורנו טליה הדר, מהבלוג EshetStyle



סגור