מעבר לתפריט ראשי מעבר לתפריט תחתון

לביבות זוקיני ומוצרלה קלילות וטעימות - מתכון של טליה הדר

לביבות זוקיני ומוצרלה קלילות וטעימות - תמונה מספר 1
לביבות זוקיני ומוצרלה קלילות וטעימות - תמונה מספר 2

לביבות זוקיני ומוצרלה קלילות וטעימות

מכינים אותן בקלילות ובמהירות, מטוגנות או אפויות, מוסיפים סלט ליד וסוגרים את הפינה לאירוח בחנוכה...

ואל תבטיחו לעצמכם לאכול רק אחת או שתיים, כי לא תצליחו להפסיק!

 

 

מוזמנים להדלקת נר?

הכינו את הלביבות האלה והביאו אותן בצלחת הגשה מהממת מקולקציית ה- jeans שלנו כמתנה

 

 

מרכיבים (לכ-30 יחידות)

-4 זוקיני – מגורדים בפומפייה

-כוס דחוסה תערובת עלים ירוקים (בייבי, רוקט, תרד – מה שיש)

-חופן גדול של עשבי תיבול טריים – נענע, בזיליקום ופטרוזיליה

-3 ביצים

-חצי כוס פירורי לחם

-כ-150 גרם פתיתי מוצרלה (כוס וחצי)

-4 כפות גבינה לבנה

-4 כפות שמן זית

-1 שן שום כתושה

-1 כפית מלח

-רבע כפית פלפל שחור

-חצי כפית אבקת סודה לשתיה (לא חובה)

 

לטוויסט שעושה את כל ההבדל (אל תוותרו!)

-כף גרידת לימון

-6 עלי מרווה טריים קצוצים

-כמה טיפות לימון

 

 

 

הוראות הכנה

 

1. קוצצים את העלים ועשבי התיבול ומערבבים יחד עם הזוקיני המגורר וכל יתר המרכיבים בקערה גדולה

לקבלת עיסה נוחה לעבודה (את הביצים יש לטרוף עם מזלג בנפרד לפני שמוסיפים לתערובת).

 

2. מחממים שמן במחבת, יוצרים לביבות עם ידיים מעט רטובות ומטגנים בשמן החם כ-3-4 דקות מכל צד, עד להזהבה הרצויה.

מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן ונותנים להן לנוח ולהצטנן כחמש דקות

 

3. מסדרים על צלחת הגשה יפה ומגישים בליווי קערית יוגורט או לאבנה

 

 

  

*לגרסה אפויה מחממים תנור על 180, מניחים תלוליות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן קלות בתרסיס שמן זית ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.

יש לתת להן לנוח כ-10 דקות להתייצבות לפני שמרימים מהתבנית.

 

*ניתן לשמור במקרר בכלי סגור עד 4 ימים. אפשר לאכול בטמפרטורת החדר או לחמם קלות במחבת או בתנור לפני הגשה

 

 

חנוכה שמח וטעים שיהיה!

 

 

 

 את הצילומים והתוכן יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle

 

 

סגור
Loading
Go back to %1