מעבר לתפריט ראשי מעבר לתפריט תחתון

אופים ונהנים עם הילדים

אופים ונהנים עם הילדים - תמונה מספר 1
אופים ונהנים עם הילדים - תמונה מספר 2

אופים ונהנים עם הילדים

גם מתכון לקאפקייקס שוקולד מושלמים וגם פעילות מטבח כיפית עם הילדים

החופש הגדול כבר כאן וכולנו מחפשים מה לעשות עם הילדים, ואם אפשר, אז בבקשה שיהיה בבית עם מזגן ושיהיה צבעוני וטעים!

הכנו יחד עם הילדים קאפקייקס שוקולד טעימים וקישטנו מבחוץ ומבפנים בשלל ממתקים. מחלקים מראש תפקיד (או כמה) לכל אחד מהילדים וככה כולם (יחסית) מרוצים.

אפשר לשתף את הילדים רק בשלב הקישוטים (לאחר שהקאפ-קייקס כבר מוכנים) ואפשר להחליט לשתף אותם כבר מההתחלה. הכל בהתאם לגיל והסבלנות של הילדים וההורים :)


לקאפקייקס/עוגת שוקולד

(ל-18 מאפינס או עוגה מלבנית 24*35)


4 ביצים (גודל L)
1/2 כוס שמן
1/2 כוס שמנת מתוקה
2 מעדני דני שוקולד
1 כוס סוכר
1/2 כוס שוקולית
11/2 כוסות קמח תופח
רבע כפית מלח
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית אבקת אפיה

לציפוי שוקולד

1/2 כוס שמנת מתוקה
125 גרם שוקולד מריר
כרבע כפית נס קפה
קורט מלח
כפית שמן

למילוי
3-4 אצבעות קינדר חתוכות
5 כפות שוקולד צ'יפס (מריר/חלב/לבן)

לקישוט מעל ובפנים
כל מה שמתחשק!
(אנחנו קישטנו עם סוכריות m&m, סוכריות גומי מסוכרות, קליק, עוגיות אוראו, עוגיות לוטוס, אצבעות קינדר וסוכריות קטנות צבעוניות. אפשר להשתמש בכל מיני שאריות של ממתקים שיש בבית וכמה שיותר סוגים הרי זה משובח)


לקרם וניל
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל

הוראות הכנה
מחממים תנור על 180 מעלות (ללא טורבו)
טורפים את כל החומרים בקערה, לפי סדר הופעתם, עם מטרפה ידנית או מיקסר עד לקבלת בלילה אחידה
*הילדים יכולים לעזור להכניס את הרכיבים לקערה ואפילו לטרוף את הבלילה בעצמם

משמנים את תבנית השקעים עם ספריי שמן לאפיה או מעט חמאה מומסת, ומפזרים מעט סוכר חום בכל שקע (זה מוסיף!)
מעבירים את הבלילה לתבנית השקעים. ממלאים כל שקע בנפרד, כמעט עד הסוף

טיפ – היעזרו במצקת וקחו כל פעם קצת עם דופן המצקת (מבלי לטבול את כולה בתוך הבלילה)



במרכז כל שקע מכניסים כמה תוספות שוקולד - קוביה של קינדר, כמה נטיפי שוקולד צ'יפס ואם רוצים גם שברי עוגיות (רצוי לא להכניס בשלב זה תוספות צבעוניות)



*ההמלצה שלנו - חלקו תפקידים בצורה ברורה בין הילדים - כל אחד אחראי על שקעים מסוימים (ומכניס בהם את כל המילויים) או שכל אחד אחראי על הכנסת מילוי מסוג מסוים בכל השקעים.
כשמגדירים הכל מראש, חוסכים המון ויכוחים ונהנים במקסימום!

אופים כ-25 או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים
טיפ – כדי שהקאפקייקס יצאו תפוחים ויפים, מומלץ להכניס את התבנית עם הבלילה לחמש-עשר דקות במקרר לפני שמכניסים אותה לתנור (זה חשוב בעיקר אם מכינים עם הילדים ועובר זמן רב יחסית מרגע הכנת הבלילה ועד שהתבנית מוכנה להיכנס לתנור)

הכנת הקרמים
בזמן שהתבנית בתנור מכינים את הקרמים -


קרם השוקולד – בקלחת מחממים על אש קטנה את השמנת המתוקה. כשמתחיל בעבוע קל (לפני רתיחה) מכבים את האש. מוסיפים פנימה את יתר הרכיבים (חוץ מהשמן) ממתינים כדקה להמסה ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד. מערבבים פנימה את השמן (הוא מוסיף ברק) והקרם מוכן לציפוי


קרם הוניל – מקציפים את השמנת והאינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב. מכסים ושומרים במקרר (אפשר להכין גם יומיים מראש)


*הילדים יכולים להכין את הקרם בעצמם עם מיקסר ידני



טיפ - את קרם הוניל כדאי להעביר לשקית זילוף בקלות על-ידי "הלבשת" שקית הזילוף על כוס/ספל ומילוי עם כף או לקקן (הילדים יכולים לעשות זאת בעצמם)


מכינים את עמדת הקישוטים (זה התפקיד של הילדים)
ילדים גדולים מספיק יכולים להיות אחראים על חיתוך בסכין של סוכריות גומי
ילדים קטנים יותר יכולים לפורר את העוגיות, למיין כל סוג קישוט בקערית נפרדת או להפריד את אצבעות הקינדר לקוביות
טיפ - השתמשו בקעריות בגדלים שונים, זה תורם לסדר והניקיון וגם מוסיף לצבעוניות ולחוויה

.


מקשטים
לפני הכל, נותנים לקאפקייקס כעשר דקות צינון, מחלצים אותם בעדינות מהתבנית (ואנו גאים לציין שהם נשלפים בשלמותם מהתבנית שלנו בקלילות מדהימה!)
ואז מגיע השלב הכי כיפי - שלב הקישוטים 



ההצעות שלנו לקישוטים:
אנחנו בעד לגוון ולקשט כל אחד אחרת, ובמיוחד הכי בעד שתעופו עם הדמיון והיצירתיות של הילדים ותנו להם לקשט איך שהם רוצים!



1. מצפים בקרם שוקולד או קרם וניל (או גם וגם) ומלמעלה נועצים כל מיני קישוטים



2. חוצים את הקאפקייק באמצע (לפני ששמים כל קרם), מזלפים שכבת קרם וניל אפשר להוסיף סוכריות צבעוניות, ואז להניח בזהירות את החלק העליון ולקשט מלמעלה כמו באופציה הראשונה






3. לקחת צנטר של שקית זילוף, לקרוץ איתו חור באמצע הקאפקייק (לפני ששמים כל קרם), למלא את החור שנוצר בסוכריות קטנות, לסגור את החור עם חתיכת הקאפקייק שהוצאנו ולזלף מלמעלה קרם וניל וקישוטים (שנותרה בתוך הצנטר. אם לא הצלחנו להחזיר אותה, לא נורא, גם הקרם מעל סוגר)





ואם רוצים לקחת את המאפינס עם כל הקישוטים ולחלק לחברים?! אין בעיה, יש לנו תבנית מאפינס עם מכסה פלסטיק קשיח וידית נשיאה!





עוד כמה ניואנסים קטנים:
*אם מכינים עוגה גדולה, זמן האפיה שלה יתארך לכ50 דקות או מעט יותר. יש לבדוק עם קיסם כעבור 50 דקות ולהחליט.
*אם מכינים עוגה גדולה, מומלץ לחתוך אותה לריבועים, ולהתייחס לכל ריבוע כאילו הוא קאפקייק ולקשט אותו בנפרד
*אם מחליטים לא להכניס בפנים שוקולדים לפני האפיה, אפשר להוסיף עוד רבע כוס סוכר במרכיבים
*אם מקשטים בקרם וניל יש לשמור את העוגה/הקאפקייקס במקרר, אחרת אפשר לשמור בטמפרטורת החדר


את המתכון והצילומים יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג Eshet Style

סגור
Loading
Go back to %1