מעבר לתפריט ראשי מעבר לתפריט תחתון

לביבות כתומות ואפויות עם טוויסט

לביבות כתומות ואפויות עם טוויסט - תמונה מספר 1
לביבות כתומות ואפויות עם טוויסט - תמונה מספר 2

לביבות כתומות ואפויות עם טוויסט

מארחים להדלקת נר? הלביבות הטעימות האלה הן בגדר חובה!
הן פשוטות להכנה, בריאות, ואהובות גם על הילדים וגם על המבוגרים
ואם זה לא מספיק – תוכלו גם להכין אותן יום קודם ורק לחמם לפני הגשה (אף אחד לא ירגיש בהבדל)


רכיבים (לכ-25 לביבות)

גזר – 1 קלוף ומגורד בפומפיה

דלעת – חתיכה של כ-100גרם – מגורדת בפומפיה

בטטה – 1 גדולה, קלופה ומגורדת בפומפיה

(אפשר להחליף ירק כתום אחד באחר – סה"כ נדרש כ-3 כוסות מלאות ירק כתום מגורד)

בצל גדול – מגורד בפומפיה

ג'ינג'ר טרי – חתיכה של 2 ס"מ מגורדת דק (לא חובה אבל כדאי)

שום – 1 שן מגורדת דק

ביצים – 3

פירורי לחם – 4 כפות

קמח תופח – 3 כפות גדושות

שמן זית – 2 כפות

מלח דק – חצי כפית

פלפל שחור טחון – רבע כפית

סויה – 2 כפות

סוכר חום – חצי כפית


*לשדרוג עם טוויסט (לא חובה אבל כדאי)

קארי באבקה – חצי כפית

שמן שומשום – כפית


להגשה

מסדרים את הלביבות יפה אחת מעט על השניה בכלי הגשה מתאים

ומגישים לצד מטבל יוגורט מקושט בעירית קצוצה או בצל ירוק


הוראות הכנה, שלב שלב

*מחממים תנור על 190 מעלות

1. מגרדים את כל הירקות בפומפיה

2. סוחטים את הבצל המגורד מעודפי נוזלים

3. מערבבים את כל הרכיבים בקערה היטב עם מזלג

4. מכינים בידיים לביבות תוך כדי סחיטה מנוזלים ומסדרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה במרווחים של כסנטימטר האחת מהשניה


*טיפ חשוב – ללביבות עגולות ומעולות במיוחד -

כדאי להכין את הלביבות בעזרת קורצן עוגיות עגול. מניחים את הקורצן על התבנית, מחזיקים אותו שלא יזוז וממלאים אותו בעיסת הלביבות עד לחצי מגובה הקורצן.

דוחסים את העיסה היטב כלפי התבנית עם האצבעות. מרימים את הקורצן בזהירות ומעבירים הלאה - מניחים, ממלאים שוב וחוזר חלילה...

כך הלביבות יוצאות עגולות, סימטריות ודחוסות בדיוק במידה!


5. מתיזים מעט שמן זית מעל כל הלביבות ומפזרים עם היד מעט פירורי לחם

6. מכניסים לתנור, על 180-190 מעלות, בשלב האמצעי, לכ-25 דקות או עד שמזהיבות

7. מוציאים ומצננים כחמש-עשר דקות לפני שמרימים מהתבנית (חשוב!)

8. להגשה –מסדרים את הלביבות יפה אחת מעט על השניה בכלי הגשה מתאים ומגישים לצד מטבל יוגורט מקושט בעירית קצוצה או בצל ירוק


הכנת מטבל יוגורט

מערבבים בקערית גביע יוגורט רגיל/עזים, חצי כפית שמן זית,

מלח פלפל וכף או שתיים של גבינת לבאנה, מקשטים בעירית קצוצה או בצל ירוק

(אפשר להוסיף פנימה גם מעט גרידת לימון)


אחסון

ניתן לשמור את הלביבות עד 4 ימים בכלי סגור במקרר ולחמם מעט בתנור או בטוסטר לפני הגשה


טיפ פרקטי

לסדרו את הלביבות בכלי הגשה חסין החום שבתמונה, שמרו במקרר עם ניילון נצמד (ללא המטבל בפנים)

לפני הגשה הכניסו את הכלי עם הלביבות לחימום בתנור


מוזמנים להדלקת נר?

תוכלו להתנדב להכין לביבות ולהביא אותן בכלי המשגע הזה כמתנה למארחים


את המתכון, הצילום והסטיילינג, יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle

סגור
Loading
Go back to %1