מעבר לתפריט ראשי מעבר לתפריט תחתון מעבר לתפריט צד

מרק פטריות חורפי

מרק פטריות - תמונה מספר 1
מרק פטריות - תמונה מספר 2

מרק פטריות

בין אם החורף מחליט להגיע (באמת) ובין אם לא – אנחנו כבר לגמרי מוכנים למרק פטריות חורפי!

זה מרק משביע וכל כך טעים עם טעמים עמוקים ותוספות קטנות בהגשה שעושות את כל ההבדל

אנחנו לא יודעים מה איתכם, אבל מבחינתנו, מנת מרק שכזו היא ארוחה בפני עצמה –

רכיבים

(כ-15 מנות – להכנה בסיר MINERALIA קוטר 28)

פטריות (מיקס של שמפיניון ובייבי פורטובלה) – 4 סלסלות

פטריות פורטובלו גדולות – 2

ארטישוק ירושלמי – 4 קטנים, קלופים

שורש פטרוזיליה – 2 גדולים, קלופים

תפוח אדמה אדום – 2 קלופים

בצל גדול

שום – 2-3 שיניים

תבלינים

שמן זית – 2 כפות

חוואייג' למרק – כפית

פלפל שחור טחון, אגוז מוסקט, פפריקה מתוקה – חצי כפית מכל אחד

מלח דק – 2 כפיות

מים רותחים – כוס

מי ברז – 8 כוסות

להוספה לאחר הבישול

שמנת לבישול/קרם קוקוס – 5-10 כפות

להכנת הקרוטונים

באגט או לחם טוב

שמן זית

מלח גס

להגשה

בצל ירוק, פלפל צ'ילי, גרעיני חמניה

קרוטונים

הוראות הכנה שלב אחר שלב

התחילו בלקלף את הירקות ולחתוך אותם קטן – כך זמן הבישול מתקצר והירקות מאבדים פחות מערכם התזונתי.

1. מחממים מחבת גדולה עם כף שמן זית וחצי כפית חווייאג' – מערבבים כשתי דקות עם כף עץ

2. מוסיפים את הבצל בלבד ומטגנים 5 דקות על אש גבוהה ועוד 5 דקות על אש בינונית. מוציאים הצידה

3. לאותה מחבת מוסיפים את הפטריות ויתר הירקות חוץ מתפוחי האדמה – מטגנים על אש גבוהה כ-5 דקות

4. מחממים סיר גדול ורחב עם 2 כפות שמן זית, חצי כפית חוויאג' וכל יתר התבלינים חוץ מהמלח – מערבבים כשתי דקות (רק את התבלינים והשמן)

5. מוסיפים לסיר את חתיכות תפוחי האדמה – מטגנים כ-5 דקות על אש גבוהה, מוסיפים את כל יתר הירקות שטיגנו קודם במחבת, מערבבים ומטגנים עוד כ-5-10 דקות

7. מערבבים להמסה 2 כפיות מלח בכוס מים רותחים ושופכים לסיר

8. מוסיפים עוד 8 כוסות מי ברז, מערבבים קלות, סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה

9. מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות (עד לריכוך תפוחי האדמה)

10. בתום הבישול מוציאים כוס נוזל צלול (שומרים לאח"כ) וטוחנים את המרק עם בלנדר מוט, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים שמנת לבישול/קרם קוקוס בהתאם לטעם ולמרקם הרצוי ומוסיפים נוזלים מהכוס שהוצאנו במידת הצורך

*אגב – המרק מאוד טעים גם כמרק צלול עם חתיכות ירקות!

11. להגשה – יוצקים מהמרק לקעריות מרק גדולות ומפנקות, מטפטפים מעט שמנת/קרם קוקוס במרכז, מפזרים צ'ילי קצוץ, בצל ירוק, גרעיני דלעת, פלפל גרוס וכמה קרוטונים

*הכנת קרוטונים ביתיים – חותכים לחם טוב לקוביות, מסדרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, מזלפים שמן זית ובוזקים מלח גס. מכניסים לתנור על 200 מעלות לכ-10 דקות או עד להשחמה הרצויה

*את המרק ניתן לאחסן במקרר עד 4 ימים ולחמם לפני הגשה

את התוכן, הצילום והסטיילינג, יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle

סגור