מרכיבים:
לתפוחי אדמה:
½1 קילו תפוחי אדמה קטנטנים, שטופים היטב (כ- 2 שקיות קטנות)
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל בנדיבות
4-5- שיני שום קלופות וחתוכות גס
גרידה מלימון שלם
10-15 מחטי רוזמרין קצוצים דק דק
לבצל:
1 בצל סגול גדול חתוך לטבעות דקיקות
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בן יין אדום
½ כפית מלח
1 שן שום כתושה
לסלט:
צרור רוקט שטוף וקצוץ גס
2 מלפפונים פרוסים דק דק
4-5- צנוניות פרוסות דק
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בסיר (המתאים לתנור*) עם מים רותחים וכף מלח כ-20 דקות. מסננים מהמים ומחזירים אותם לסיר.
מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל ושום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל35-40 דקות או עד שמזלג ננעץ בקלות, ותפוחי האדמה רכים מאד.
מוציאים את הסיר מהתנור ומוסיפים רוזמרין קצוץ וגרידת לימון, ומערבבים.
בזמן שתפוחי האדמה בתנור מכינים את הבצל:
שמים את הבצל החתוך בקערה.
יוצקים מעליו מים רותחים עד שהוא מכוסה ומחכים 4 דקות.
מסננים מהמים ומחזירים את הבצל לקערה.
מוסיפים שמן זית, חומץ, מלח ושום ומערבבים היטב.
טועמים ומוסיפים חומץ ומלח לפי הטעם. (זה צריך להיות חזק כי זה התיבול המרכזי של הסלט)
(ממליצה להכפיל כמויות של הבצל, כי זה פשוט כ״כ טעים לשמור צנצנת כזו במקרר!)
מרכיבים את הסלט:
מניחים בקערה גדולה ושטוחה את תפוחי האדמה, מפזירם מעליהם רוקט, מלפפונים וצנוניות ומעל הכל את הבצל.
מערבבים סמוך להגשה ומוסיפים מלח לפי הצורך.
*אם הסיר שלכם לא מתאים לתנור, בשלו בסיר ואז העבירו לתבנית עם נייר אפייה.
בתאבון :)
| shop the product - tittle (42)