מעבר לתפריט ראשי מעבר לתפריט תחתון

מתכונים ג'קי ודניאל

מתכונים ג'קי ודניאל - תמונה מספר 1

מתכונים ג'קי ודניאל

מאפה פילו ובשר של דניאל עמית


מרכיבים:

700 ג' בשר
בצל לבן
כפית מלח
1/2 כפית בהרט
פלפל שחור לפי הטעם
2 עלי פילו

אופן ההכנה:
1. קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
2. בקערה נפרדת - מערבבים היטב את הבשר יחד עם הבצל המטוגן, מלח, פלפל והבהרט.
3. לוקחים את דפי הפילו ומברישים אותם בשמן זית.
4. בקצה הדף, מסדרים שורה של תערובת הבשר ומתחילים לגלגל.
5. מברישים בשמן זית, וחותכים את ה"נחש" שנוצר בחלקים שווים (בעובי של 2 אצבעות).
6. מסדרים בתבנית עגולה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד הזהבה

הבצל הממולא של ג'קי אזולאי



מרכיבים:
5 בצלים בגודל בינוני

למילוי:
כוס אורז
½ צרור פטרוזיליה
¼ צרור שמיר
¼ צרור נענע
חופן צנוברים
חופן חמוציות מיובשות
בצל קצוץ (חלקי הבצל שלא ניתן למלא)
כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית פלפל אנגלי
¼ כפית כמון

לרוטב:
* 400 מ״ל ציר עוף/ירקות/מים רותחים
2 כפות רכז רימונים
½ לימון סחוט למיץ
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:
1. מקלפים את הבצלים וחותכים לאורכם, עד שמגיעים לליבה.
2. מבשלים את הבצלים כרבע שעה במים רותחים, עד שניתן להפריד את הבצל לגלדים.
3. מעבירים את הבצלים המבושלים לקערה עם מי קרח, ומפרידים לגלדים (את ליבת הבצל שלא ניתן למלא - קוצצים ומעבירים לקערה גדולה)
4. קוצצים את עשבי התיבול, ומעבירים לקערה עם הבצל הקצוץ. מוסיפים את שאר חומרי המילוי, ומערבבים היטב.
5. ממלאים כל גלד בכף מילוי ומגלגלים.
6. בסיר סוטאז׳ רחב, מוסיפים מעט שמן זית ומסדרים את הבצלים הממולאים.
7. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים בזהירות מעל הבצלים (הנוזל צריך להגיע עד למחצית מגובה הבצלים, במידת הצורך ניתן להוסיף נוזלים/מים)
8. מבשלים עד לרתיחה - מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשעה נוספת.
9. מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו. לקבלת שיזוף וצמצום הרוטב.
10. לאחר כשעה, מעבירים את הסיר לתנור ללא מכסה לחצי שעה נוספת, עד שהבצלים משתזפים והנוזל מצטמצם.

הסיגרים של ג'קי אזולאי


מרכיבים:
חבילת עלי סיגר
200 ג' אגוזי מלך
200 ג' אגוזי לוז
200 ג' שקדים
100 ג' פיסטוקים
1/4 כפית קינמון
קורט הל
קורט אגוז מוסקט
1/2 כוס דבש
1/4 כוס סירופ מייפל
מעט קמח עם מים (להדבקת הסיגר)
לסירופ סוכר:
כוס סוכר
כוס מים
מיץ מחצי לימון

אופן הכנה:
1. מתחילים עם הסירופ - את המים, הסוכר והמיץ לימון מביאים לרתיחה.
2. מבשלים חצי שעה עד לקבלת סירופ.
3. במעבד מזון, קוצצים גס את כל האגוזים ומעבירים לקערה.
4. מוסיפים לאגוזים את התבלינים הדבש והמייפל, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. פותחים עלי סיגר. בקצה עלה הסיגר, מניחים קצת מהתערובת לאורך כל העלה. מקפלים את הצדדים כלפי פנים, ומגלגלים לצורת סיגר.
6. שמים בקצה שנשאר מעט מהקמח עם המים וסוגרים.
7. מחממים לחום גבוה סיר עם שמן עמוק ומטגנים עד להזהבה, ומוציאים לקירור.
8. לאחר שהסיגרים התקררו, טובלים בסירופ ומסננים.

תפוחי אדמה מתפצלחים של דניאל עמית



מרכיבים:
תפוחי אדמה

אופן הכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עם מלח.
2. כשתפוחי האדמה רכים, מסננים את המים ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
3. בעזרת תחתית של כוס – מועכים את תפוחי האדמה.
4. מזלפים בנדיבות שמן זית ומתבלים במלח, פלפל וטימין.
5.מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד השחמה.

סגור
Loading
Go back to %1