מעבר לתפריט ראשי מעבר לתפריט תחתון

פיצת אבטיח – פעילות בריאה לכל המשפחה

פיצת אבטיח – פעילות בריאה לכל המשפחה - תמונה מספר 1
פיצת אבטיח – פעילות בריאה לכל המשפחה - תמונה מספר 2

פיצת אבטיח – פעילות בריאה לכל המשפחה

החופש הגדול בעיצומו וכולנו מחפשים פעילות כיפית להעסיק את הילדים
ואם אפשר שתהיה טעימה, בריאה וממוזגת – אנחנו בפנים!
כל מה שתצטרכו זה אבטיח ועוד שלל פירות צבעוניים ואם תרצו, יש גם גרסה מעולה למבוגרים


מרכיבים
-אבטיח
-פירות צבעוניים שאוהבים
(כמו: ענבים ירוקים ואדומים, נקטרינה, מנגו, מלון, קיווי, אננס, אפרסק, דובדבנים, שזיפים)


לגרסת המבוגרים
-אבטיח
-בצל סגול
-לימון
-זיתי קלמטה
-מלפפון
-עלי נענע
-גבינת פטה/בולגרית


לתיבול
שמן זית, חומץ בלסמי, מלח פלפל


הוראות הכנה
1. מניחים חצי אבטיח על קרש חיתוך עם הצד החתוך כלפי מטה
2. פורסים אותו לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ (כמו שפורסים לחם). כל פרוסה חותכים ל-4 משולשים
3. מסדרים את משולשי האבטיח על צלחת שטוחה כמו "פיצת אבטיח"
4. את הענבים חוצים או פורסים לעיגולים ואת יתר הפירות מקלפים במידת הצורך, פורסים וחותכים לחתיכות קטנות
5. מניחים את כל הפירות החתוכים בקעריות


ועכשיו נותר רק לשחק!
6. כל אחד מקשט את משולשי האבטיח שלו בחתיכות הפירות הצבעוניים (או במונחי פיצה – "מוסיף את התוספות שהוא אוהב")
קישוט משולשי האבטיח יכול להיות משחק ואפילו זמן למידה עם הילדים - היו יצירתיים!


תוכלו ללמד את הילדים צבעים ומספרים (בעברית או באנגלית) ואפילו תרגילי חשבון,
הכל באמת עניין של דמיון
("עכשיו כל אחד ישים פרי בצבע צהוב/yellow" "אם נוסיף חתיכה אחת של אננס וענב אחד, כמה ענבים יהיו לי במשולש?" "כמה חתיכות קיווי יש במשולש הזה יחד עם המשולש הזה" "מי יכול להכין לי משולש רק עם קישוטים בצבע green" וכו' וכו')


*הילדים הגדולים יותר יכולים גם לעזור בחיתוך הפירות
(תנו לכל ילד להיות אחראי על משהו מהתחלה ועד הסוף – אחד חותך את כל הענבים לחצאים, השני מקלף את הקיווי בקולפן וכו' – ככל שתהיה חלוקת תפקידים ברורה, הפעילות תהיה יותר מהנה ומעצימה)


כשמסיימים לשחק ולקשט את כל המשולשים,
מחזיקים כל משולש כמו פיצה ואוכלים בהנאה גדולה!



ואם החלטתם לצאת לפיקניק או לבריכה?
אורזים את כל "חלקי המשחק" בכלי פלסטיק מתאימים, מוסיפים קרחונים, כדי שהפירות יישארו קרים ומרעננים
וקדימה - אתם לגמרי מוכנים!



ואחרי שסיימנו את הגרסה המשפחתית הגיע הזמן ל-
"פיצת אבטיח" - גרסת המבוגרים
1. את משולשי האבטיח חותכים כמו בגרסת הילדים
2. את הבצל הסגול פורסים לפרוסות דקיקות (אפשר להיעזר במנדולינה)
3. את הזיתים מגלענים וחוצים
4. מהמלפפון יוצרים רצועות דקיקות בעזרת קולפן
5. זהו, עכשיו מרכיבים –
מניחים על כל משולש פרוסת בצל סגול, מטפטפים מעט לימון,
מוסיפים פרוסת מלפפון דקיקה, פירורים גסים של גבינת פטה/בולגרית, כמה עלי נענע וזיתים,
מתבלים בזילוף שמן זית ונגיעה של חומץ בלסמי
ומסיימים במעט מלח ופלפל גרוסים
גם אם שילוב הטעמים נשמע לכם מעט מוזר
לא תאמינו כמה שזה טעים!



נותרו לכם פירות חתוכים?
הכניסו אותם לקנקן, הוסיפו מים קרים או סודה וקיבלתם מים בטעמים, צבעוניים ובריאים!



את התוכן הצילום והסטיילינג, יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle

סגור
Loading
Go back to %1