בחורף חצי חורפי שכזה חשבנו שהכי מתאים יהיה להכין מנה שיכולה להיות תבשיל חם ומנחם בימי החורף הקרים אבל כזו שגם לגמרי מתאימה כארוחת צהריים צבעונית ורעננה בימים שהשמש זורחת...
ובינינו, מה שיותר חשוב מהכל זה שתגישו בסטייל!
רכיבים
(כ-4 מנות)
כ-700 גרם פילה עוף – חתוך לקוביות או רצועות דקות
קרם קוקוס (17% שומן ומעלה) – פחית של 400 מ"ל
בצל גדול – קצוץ או חתוך לרצועות דקיקות
שום – שן אחת לפרוסות (אפשר יותר אם אוהבים)
קולורבי – חתוך לז'וליאנים (מקלות דקיקים)
אפונה ירוקה (קפואה) – כחצי חבילה
פרחי ברוקולי (קפוא/טרי) – 4-5 תפרחות גדולות כולל הענפים (מפורקות לפרחים קטנים)
ג'ינג'ר טרי – חתיכה של כ- 4 ס"מ קלופה וקצוצה
פלפל צ'ילי אדום – חצי, קצוץ/לפרוסות (או יותר אם אוהבים חריף)
חופן גדול של עלי נענע טריים
קארי הודי באבקה – כ-2 כפות גדושות
כורכום – כפית שטוחה
כמון, אגוז מוסקט, פלפל שחור טחון – כרבע עד חצי כפית מכל אחד
סויה – 4-5 כפות
מלח, פלפל לפי הטעם
להגשה – אורז לבן מבושל וחופן אגוזי קשיו או בוטנים קצוצים
הוראות הכנה, שלב שלב
1. הכינו מרינדה לעוף – את קוביות העוף יש להכניס לקערה יחד עם 3 כפות שמן, פרוסת ג'ינג'ר קצוצה, כפית אבקת קארי, 2 פרוסות שום, 2 כפות סויה ומעט פלפל שחור טחון (כדאי להשאיר במרינדה לפחות רבע שעה ועדיף יותר. אם ממהרים, גם רק לערבב בה זה טוב)
2. את האפונה והברוקולי הקפואים הניחו בקערה בינתיים שיתחילו להפשיר (אין צורך להפשיר אותם לחלוטין)
3. חממו מחבת רחבה ועמוקה (סוטאז') וטגנו בה כדקה - מעט שמן יחד עם השום, כף אחת של קארי ויתר התבלינים (חוץ מהסויה והמלח). לאחר מכן הוסיפו את הבצל, הג'ינג'ר וחלק מחתיכות פלפל הצ'ילי – וטגנו כ-10 דקות נוספות.
4. בישול העוף - במקביל חממו סיר בינוני עם מיכל קרם קוקוס וכ-5 כפות מים. כשמתחיל בעבוע קל, הוסיפו פנימה כפית קארי וכף סויה, ערבבו והכניסו פנימה בזהירות את חתיכות העוף (עם שאריות המרינדה) | הפרידו אותן אחת מהשניה בעזרת כף, כסו את הסיר ובשלו עד שכל החתיכות העוף יחליפו את צבען (כ-7 דקות)
-אפשר להחליט לוותר על השלב הזה – ראו הערה בהמשך
5. למחבת החמה עם הבצל הוסיפו את יתר הרכיבים - הקולורבי, הברוקולי והאפונה (אם האפונה והברוקולי עדיין קפואים, יש להוסיף אותם קודם לשתי דקות על אש בינונית ורק אח"כ את הקולורבי) ועל אש גבוהה יש לצרוב את כל הירקות תוך כדי ערבוב – כ-5-10 דקות
6. הוסיפו למחבת 2-3 כפות סויה, מלח, פלפל שחור גרוס ושפכו פנימה את נתחוני העוף יחד עם קרם הקוקוס בו הוא התבשל. ערבבו וכסו את המחבת לכ-5 דקות
-אם תרצו יותר נוזלים, אפשר למלא את מיכל קרם הקוקוס הריק עד החצי במים רותחים ולשפוך פנימה (ואח"כ להוסיף מעט תיבול)
-אם תרצו לוותר על שלב הבישול הנפרד של העוף – תוכלו פשוט להוסיף את העוף (יחד עם נוזלי המשרה) למחבת הגדולה לאחר טיגון הבצל. לטגן כמה דקות ואז להוציא הצידה. להוסיף את הירקות , אח"כ את קרם הקוקוס וכשהוא חם להחזיר פנימה את העוף ולכסות לבישול של עוד כמה דקות.
7. זה הזמן לטעום ולתקן תיבול (מלח, פלפל, סויה)
8.כבו את האש, הוסיפו חתיכות טריות של פלפל צ'ילי אדום וחופן גדול של עלי נענע טריים
הגשה
הגישו בקעריות אישיות צבעוניות, מעל מנת אורז לבן, פזרו בנדיבות מעל כל מנה חופן בוטנים או אגוזי קשיו קצוצים, עלי נענע וכמה חתיכות פלפל צ'ילי רענן.
*שינויים -אפשר להוסיף או להחליף את הקולורבי בפטריות או בכל ירק נוסף | אפשר לשלב אגוזי קשיו או בוטנים גם בתוך התבשיל עצמו (ולא רק בהגשה)
את התוכן, הצילום והסטיילינג, יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle