אם גם אתם מרגישים שפלטות גבינות מרשימות יש רק בתמונות בדיוק בשביל זה אנחנו כאן
קבלו את המדריך המלא להכנת פלטת גבינות מושלמת, טעימה ובסטייל אצלכם בבוקר
1. קרש עץ - כל פלטת גבינות מעולה מתחילה בקרש עץ – שהוא הרי הבסיס לכל הטוב הזה.
בחרו קרש עץ איכותי, שיהיה גדול מספיק (לפלטת גבינות מפנקת ומרשימה), ועם זאת שלא יהיה כבד מידי
(ככה שתוכלו להרים אותו בקלות גם אחרי שיתמלא בגבינות), ומעל הכל – בחרו כמובן אחד שיהיה יפה ובסטייל (כמו שלנו :)
2. מגוון סוגי גבינות - כדי להוסיף עניין וטקסטורה לפלטה, השתמשו בכמה וכמה סוגי גבינות.
בחרו גבינות שונות אחת מהשנייה לא רק בטעם, אלא גם בצורה ובצבע (לבנות/צהובות/מתובלות)
בחרו למשל גבינה אחת או שתיים משולשות (כמו גבינת רוקפור, מנצ'גו, איבריקו),
אחת או שתיים עגולות (כמו גבינת קממבר או ברי) ואחת ריבועית (שמגיעה בגוש וקונים ממנה לפי משקל
(כמו אמנטל למשל), הוסיפו גם גבינה רכה כלשהי וגבינה בכדורים (כמו לאבנה או מוצרלה)
3. גוונו בצורת החיתוך וההגשה של הגבינות - הגישו חלק בשלמותן וחלק פרסו לפרוסות או חתכו לקוביות גבינה
והגישו עם מזלגוני עץ קטנים
(שיוסיפו טעם וצבע) והוסיפו ליד כפית/סכין קטנה (שאפשר יהיה לקחת)
*טיפ - את הגבינות השלמות (שלא חתכתם) מקמו ראשונות על הקרש, מרוחקות האחת מהשניה,
אח"כ מקמו כמה קעריות ריקות, בהן תמלאו את הגבינות הרכות, הממרחים והזיתים (ראו בהמשך),
ובין לבין סדרו את הגבינות החתוכות לפרוסות או לקוביות
4. שלבו פירות צבעוניים טריים ויבשים - השילוב של גבינות עם פירות מתוקים הוא פשוט נפלא.
הפרי נותן רעננות, ומתיקות וכמובן מוסיף לפוטוגניות של הפלטה.
הינה דוגמה לפירות שמשתלבים נהדר עם גבינות - ענבים בשני צבעים, נקטרינה, קיווי,
אגסים, דובדבנים, אוכמניות או פטל טריים או מיובשים, חמוציות וגוג'י ברי (שהם גם סופר בריאים!)
*טיפ – טפטפו מעט לימון על פירות שחתכתם (כדי למנוע השחרה) והקפידו לחתוך את ענפי
הענבים לאשכולות קטנים (שיהיה נוח לאורחים לקחת). הניחו כל 3-4 אשכולות קטנים יחד
ליצירת מראה של אשכול אחד גדול
5. קראנץ' - הקפידו להוסיף רכיבים קראנצ'יים שמשתלבים נפלא עם כל סוגי הגבינות.
סוג אחד או שניים של קרקרים (שונים בצורתם וגודלם) ושני סוגים של אגוזים/שקדים
(שמוסיפים אפשרות קראנצ'ית גם לאורחים שלא אוכלים גלוטן)
6. ממרחים וריבות - נחמד לשלב על הפלטה גם ממרחים או ריבות, אותם תוכלו להגיש בקערית
קטנה או בכוסיות שוט (איזה סוג ממרחים למשל? עגבניות מיובשות, זיתים או ארטישוק תמיד
אהובים על כולם), ובגזרת הריבות, האמת שכל סוג שתבחרו ישתלב נהדר
*טיפ – מרחו שכבה דקיקה של ריבה או ממרח מעל קרקר, הניחו מעליה פרוסת גבינת קשה
וסיימו בשקד או אגוז, ופשוט התענגו על כל ביס
7. ירקות וזיתים - גבינות וזיתים זה כמובן השילוב המוכר והקלסי ואנחנו לגמרי בעדו.
לגבי הירקות, אנחנו בדעה שאפשר להסתדר בלעדיהם, ועדיין, עגבניות שרי תמר תמיד יתקבלו
בברכה, ולו בשביל עוד טאץ' קטן של צבע
*טיפ - את הזיתים הגישו בקערית קטנה והקפידו על עוד קערית ריקה בצד (לחרצנים)
ואת עגבניות השרי כדאי לשמור מחוברות לענף ולהגיש כאשכול ישירות על הקרש
8. עלים ירוקים ופרחים – שלבו ענפי ירק טריים כמו רוזמרין, בזיליקום או נענע, שמוסיפים גם לטעם
וגם למראה והם בדיוק מצוינים כדי "לסגור חורים" שנשארו על הקרש אחרי שסיימתם לסדר עליו
הכל.
לסיום, תוכלו אפילו להגדיל ולקטוף ברחוב כמה פרחים קטנים צבעוניים לקישוט (וזה גם אם אתם לא
סגורים על כמה הם מותרים למאכל☺)
מה שנקרא – טאץ' אפ אחרון של "איפור" לפני התמונה הסופית
ומה עם הלחם?
אז נכון שלא חייבים, וגם נגמר המקום על הקרש, אבל אנחנו בכל זאת חושבים שכדאי,
ואפשר להוסיף אותו בצד בסלסלת קש, כדי שלא יחסר ...
ועכשיו המבחן הסופי – הסתכלו בתמונה ובדקו, האם שכחנו משהו?
בטח שכן! כי לא מגישים פלטת גבינות בלי יין טוב ☺
את התוכן והצילומים יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle