אצבעות בישקוטי – חבילה של 100 גרם

הוראות הכנה, שלב שלב
הכנת שכבת התפוחים
1. את קוביות התפוחים הקלופים והגינג'ר מערבבים בקערה עם הקינמון ו-3 כפות מיץ הלימון (שומרים עוד אחת לאח"כ) – שמים בצד
2. בסיר בינוני מחממים את המים, עם הסוכר והדבש (להבה בינונית אש גבוהה) לכ-3 דקות עד לבעבוע והסמכה קלה (אפשר לערבב מעט תוך כדי)
3. עם הבעבוע, מוסיפים את תכולת קערת התפוחים (שהיתה בצד) ומוסיפים עוד כף מיץ לימון
4. מערבבים, סוגרים את הסיר ומנמיכים את האש מבשלים למשך כ-5 דקות (לבישול התפוחים בדרגת "אל דנטה". אם אוהבים אותם רכים יותר אפשר לבשל 5 דקות נוספות) מוסיפים קורט מלח ועוד כף מיץ לימון ומניחים בצד (מכוסה) לצינון
לאחר צינון קל אפשר להכניס למקרר עד להרכבת הקינוח.
הכנת הקרם
1. מקציפים את כל הרכיבי הקרם כ-2 דקות עד לקבלת קרם יציב
2. מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים פנימה
שומרים את הקרם מכוסה במקרר (עד להרכבת הקינוח)
אפשר להעביר לשקיות זילוף לשם נוחות ההרכבה בהמשך (ואפשר גם שלא).
הרכבת הקינוח
1. לשכבת ה"בין לבין" – בעזרת כף גדולה מעבירים חלק מהנוזלים מתוך סיר התפוחים לקערה בינונית נפרדת
2. שוברים את עוגיות הבישקוטי לשברים גסים
3. מסדרים את כל כוסות ההגשה ומתחילים למלא אותן –
-שלב ראשון - שמים מעט מהקרם (כסנטימטר מגובה הכוס)
-שלב שני - טובלים כל שבר בישוטי כחמש שניות בקערית הנוזלים מכל הצדדים ומניחים כמה שברים בכל כוס מעל הקרם (ליצירת שכבת בשקוטי)
-שלב שלישי – מניחים כף של קוביות תפוחים ללא נוזל וחוזר חלילה עד לגובה חצי עד 3/4 מכל כוס (תלוי בגודל הכוס)
-מסיימים כל כוס במעט תפוחים
4. את הנוזל שנותר יש לשמור בכלי סגור, נשתמש בו בהגשה
אפשר כמובן לשנות את סדר השכבות או היחסים ביניהן איך שמתחשק.
5. מכסים בניילון נצמד כל כוס ומכניסים למקרר עד להגשה
6. עם ההגשה מומלץ להוסיף כף מנוזל התפוחים, מעט פירורי בשקוטי יבשים מלמעלה ולזלף נגיעה של דבש
הכנת קישוט קרמל שקדים
1. מכינים נייר אפיה פתוח על משטח עבודה ועליו מפזרים את השקדים בשכבה אחת
2. במחבת רחבה שמים סוכר בשכבה דקה יחסית ומחממים על אש גבוהה עד להפיכה לקרמל נוזלי. לערבב קלות ובזהירות (זה רותח!) (ההפיכה לקרמל לוקחת כ-5 דקות. זה קורה פתאום...)
3. שופכים בזהירות רבה את הקרמל על השקדים שהכנו מעל נייר האפיה ככה שתיווצר שכבת קרמל ושקדים אחידה
4. גורסים מעט מלח מעל וממתינים כמה דקות להתקשות חלקית
5. סוגרים את נייר האפיה ומכניסים למקרר להתקשות מוחלטת
6. שוברים לחתיכות א-סימטריות ונועצים אחד בכל כוס
טיפים פרקטיים להכנה מראש
ניתן להכין את כל רכיבי הקינוח יומיים קודם ולשמור במקרר.
ניתן לסדר את כוסות הקינוח יום לפני ההגשה ולשמור מכוסות במקרר.
ניתן לאכול את הקינוח עד 4 ימים מההכנה.
את קישוט הקרמל שקדים ניתן להכין גם שבוע קודם ולשמור במקרר/במקפיא.
מתנה לחג
אנחנו הכנו את הקינוח בכוסות זכוכית עם פס זהב מקולקציית החג, ונעניק אותן במתנה למארחים יחד עם מגש זהב – אין ספק שכיף לארח אותנו בחג!
חג שמח ושנה נפלאה
את המתכון, הצילום והסטיילינג, יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle