מעבר לתפריט ראשי מעבר לתפריט תחתון

שולחן חג משגע בקלי קלות

שולחן חג משגע בקלי קלות - תמונה מספר 1
שולחן חג משגע בקלי קלות - תמונה מספר 2

שולחן חג משגע בקלי קלות

מדריך לעיצוב השולחן בקלות ובסטייל

 


שילוב בין ראנרים לפלייסמנטים

התחילו בפריסת מפה בהירה על השולחן,

הוסיפו 2 ראנרים לרוחב השולחן ומקמו את יתר הסועדים עם פלייסמנטים.

לסועדים שממוקמים על הראנרים, אין צורך להוסיף פלייסמנטים (הראנר הוא הפלייסמנט שלהם)

אנחנו בחרנו בראנרים ורדרדים מסדרת "rose glam" ושילבנו בין פלייסמנטים בצבע הראנר לבין פלייסמנטים מוזהבים

 




שילוב של שני סוגים וצבעים של כלים

שלבו בין שני סוגים (וצבעים) של כלים - השילוב יוצר עניין בשולחן, ומוסיף צבעוניות וא-סימטריה ליצירת שולחן מודרני ואלגנטי

אנחנו שילבנו בין כלים מזהב לכלים בוורוד ולבן, שילוב חגיגי ומפתיע! אהבתם?

הקפידו על עקביות כלשהי במשחק בין הצבעים והסוגים של הכלים, למשל – את צלחות העיקרית סדרו לסירוגין צבע אחד וצבע שני (או שני סועדים צמודים בצבע אחד והשלישי בצבע שני. בחרו את כלל האצבע שלכם, בהתאם למספר הסועדים...), אח"כ הפכו את הסדר עם צבעי הצלחת הראשונה וכו'...

 




חבקי מפיות

לא משנה אם בחרתם להשתמש במפיות נייר או בד - הוסיפו חבקי מפיות. זה נותן עוד עומק ואלגנטיות לסידור השולחן

גם פה, אפשר ורצוי לגוון בין סוגים שונים של חבקים, קיפולים שונים של מפיות ואפילו לדלג על כמה סועדים, שלהם לא שמים חבקים (בדיוק כמו שעשינו עם הפלייסמנטים...)

אנחנו שילבנו בין חבקי טבעת מוזהבים, וחבקי אבנים ורדרדים

הגיוון וחוסר האחידות בעריכה יוצרים שולחן עדכני, קליל ומלא עניין

עם זאת, גם כאן, כמו עם הכלים, אנחנו מזכירים ליצור כלל אצבע כלשהו בסידור (למשל – 2 חבקים אותו דבר, שלישי סוג אחר, רביעי ללא חבק, וחוזר חלילה (כדי לשמור על אלגנטיות, גם את הא-סימטריה צריך ליצור בעקביות)

 




צלחת עם סמלי חג כמרכז שולחן

באמצע השולחן הניחו צלחת או שתיים מרכזיות ויפות עם סמלי החג, כחלק מעיצוב השולחן

אנחנו בחרנו בשני מגשי זהב עגולים, עליהם מיקמנו תפוח ירוק, רימון וענף של תמרים צהובים. בנוסף, שילבנו על השולחן צנצנת דבש מזכוכית עדינה ומשגעת וקערית רימון מוזהבת עם גרגירי רימון

 




תפוחים מפוזרים

פזרו תפוחים שלמים על השולחן כחלק מהעיצוב. בחרו אותם יפים ובגדלים זהים. תוכלו לסדר אותם בשורה, במרכז השולחן לאורכו, או לפזר אותם במקומות שונים בשולחן

אנחנו בחרנו רק בתפוחים ירוקים כדי לא להעמיס בצבעים. בחרו מה שמשתלב הכי יפה עם הכלים שלכם - אם הכלים שלכם לבנים, אפשר לשלב גם תפוחים ירוקים וגם אדומים

*טיפ פרקטי - הקפידו להוציא אותם מהמקרר מראש ולא להניח אותם קרים על השולחן (כדי למנוע הזעה של התפוחים והרטבה של המפה)

 




ענפים ירוקים ופרחים

הוסיפו ענפים ירוקים ופרחים בהירים במרכז השולחן

אפשר להניח גם ענף בודד קטן או פרח, לכל סועד

*טיפ - אם השתמשתם בחבקים, לחלק מהסועדים תוכלו להשחיל את הענף בתוך החבק

מוסיפים פרחים? אנו ממליצים לבחור בפרחים בהירים, כדי לשמור על שולחן חגיגי ואלגנטי ולא להתפזר בצבעים (הצבעוניות מגיעה מהתפוחים, מסמלי החג ומהכלים...)

אנחנו השתמשנו באגרטל עגול מוזהב, ושילבנו בו ענפים ירוקים ופרחים בהירים בצבעי הכלים והמפה

 




פמוטים

הוסיפו למרכז השולחן פמוטים יפים בגבהים שונים בשילוב נרות לבנים. הפמוטים הם חגיגיים ואלגנטיים (ואף יכולים להחליף את הפרחים אם תרצו!)

אנחנו השתמשנו בפמוטים מוזהבים בשילוב חרוזים ורודים שמשתלבים נפלא עם הכלים, והעמדנו כל 3 גבהים האחד ליד השני ליצירת מראה "שנדילירי" אלגנטי

*טיפ – הניחו את אחד הפמוטים הפוך (כשהחלק הרחב פונה כלפי מעלה) והניחו מעליו נר ריחני עבה במקום נר רגיל של פמוט. נכון שאנחנו יצירתיים?

 




מים מקושטים

גם קנקני מים יכולים להיות פריט עיצובי על השולחן

קשטו את המים בגרגירי רימון או בפרוסות תפוחים (או שניהם!) והוסיפו אל מרכז השולחן

*טיפ  פרקטי – פרסו את התפוחים לפרוסות דקיקות (עיגולים או חצאים) וטפטפו עליהם מיד לימון בשני הצדדים, למניעת השחרה

אנחנו הוספנו פרוסות של תפוחים ירוקים וגרגירי רימון והגשנו בקראפים וורדרדים התואמים לכוסות ולגביעים

 




כלי הגשה מרכזיים

מקמו את כלי ההגשה המרכזיים מראש על השולחן בזמן עריכת השולחן

כך גם תוסיפו לעיצוב השולחן וגם תעזרו לעצמכם בשעת ההגשה של הארוחה (ולא תצטרכו לחפש את הכלים המתאימים תוך כדי הלחץ של האירוח)

*טיפ פרקטי – אם אתם הרבה סועדים, הכינו שני כלים זהים מכל סוג לכל מנה מרכזית, בשני מיקומים מרוחקים על השולחן וכך האורחים יוכלו להגיע בקלות לכל המנות

 




מנות אישיות

הגישו חלק מהארוחה במנות אישיות. זה מרגיש יותר מושקע ואלגנטי ונותן תחושה של ארוחה במסעדה

נכון שלפעמים זה מצריך מאיתנו מעט יותר, אבל זה לגמרי שווה את המאמץ!

אנחנו הכנו גביעים אישיים מלאים בסמלי חג, ובכך הענקנו יחס אישי לכל סועד, ולא פחות חשוב - הוספנו פריט עיצובי וצבעוני לשולחן שלנו

 




ולסיום

הכינו קוקטייל חגיגי לאורחים לפתיחת הארוחה

ההמלצה שלנו – סנגריה קרה ותוססת עם תפוחים ורימונים

 


 


סנגריה קרה עם תפוחים ורימונים

מרכיבים לכ-10-12 כוסות

בקבוק יין לבן יבש/חצי יבש (לפי העדפה) - 750 מ"ל

1 בקבוק יין תוסס (קאווה/שמפניה) – 750 מ"ל

תרכיז תפוחים – 3-4 כפות (או יותר - בהתאם למידת המתיקות הרצויה)

תפוח ירוק – לפרוסות דקיקות של חצאים

לימן/ליים – לפרוסות דקיקות

מיץ לימון – כ-2 כפות

2 כפות דבש

חצי כוס גרגירי רימון טריים

אפשרות – כפית קינמון טחון, חצי כפית ציפורן טחונה, חצי כפית ג'ינג'ר טחון


להגשה

קרח

נענע

 



הכנה

פורסים את התפוחים לפרוסות דקיקות של חצאים, שמים בקערה


שופכים מעל 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות דבש ואם רוצים גם את הקינמון, הג'ינג'ר והציפורן. מערבבים קלות. מניחים בצד


בכלי מרכזי/קראף – שופכים את היין ותרכיז התפוחים, מוסיפים את תכולת קערת התפוחים וגרגירי הרימון ומערבבים קלות (שומרים חלק מפרוסות תפוחים וגרגירי רימון בצד לשלב ההגשה)


*טיפ פרקטי – השתמשו בקראף/קנקן עם פתח רחב שיאפשר לכם להכניס (וגם להוציא בסיום) את התפוחים והרימונים בנוחות

מסדרים בכוסות קוביות קרח, 2-3 פרוסות תפוחים ומעט גרגירי רימון

ממלאים מקראף היין והתפוחים עד למחצית הכוס (לא יותר!) ומשלימים במזיגת קאווה/יין תוסס. מכניסים לכל כוס צרור קטן של נענע ומגישים מייד


*טיפ פרקטי – אפשר להכין את הקראף עם היין והפירות כמה שעות מראש ולשמור במקרר. לשמירת הקוקטייל נפלא למהלך כל הערב - אל תערבבו מראש את הקרח והיין התוסס, אלא הוסיפו אותם רק בהגשה (אחרת, הגזים יברחו והקרח ימס וידלל מידי את הקוקטייל)

 


שתהיה שנה מתוקה, טעימה, רעננה ומלאה בסטייל!

את התוכן, הצילום והסטיילינג יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle

סגור
Loading
Go back to %1