השנה אנחנו משתדלים להמתיק לנו את החג בטעמים ובצבעים
מתכון לקינוח כוסות נפלא ופשוט להכנה
שתוכלו אפילו להביא כמתנה
והטעם - משהו בין מוס לטירמיסו שבלתי אפשרי להפסיק לאכול עד הכפית האחרונה!
*הטיפ שלנו - להכין אותו יומיים קודם ולתת לו להשתבח במקרר, כי הוא לגמרי משתדרג עם כל יום שעובר
מרכיבים (ל- 7-9 מנות)
לקרם
500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% (אפשר להחליף בשמנת צמחית*)
2-3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל (תלוי כמה מתוק אתם אוהבים)
1-2 כפות גדושות אבקת סוכר (תלוי כמה מתוק אתם אוהבים)
כפית תמצית וניל
כף נס קפה מגורען
רבע כפית מלח
לשכבת העוגייה
חבילת עוגיות מצה קטנות
כף נס קפה מגורען
חצי כוס מים
כפית תמצית וניל
2 כפות רום/ברנדי (לא חובה אבל כדאי)
כפית סוכר
לקישוט בין לבין
50 גרם שוקולד מריר מגורר
לשברי שוקולד
100 גרם שוקולד מריר
כפית נס קפה מגורען
חצי כפית מלח גרוס
פירורים של עוגיית מצה
*אם משתמשים בשמנת להקצפה 38 אחוז, היא פחות מתוקה ולכן יש להוסיף כפית גדושה אבקת סוכר על כל מיכל של 250 מ"ל
*אם משתמשים בשמנת צמחית, יש להוסיף רבע כפית מלח על כל מיכל (כי היא מאוד מתוקה)
הוראות הכנה
1. מכינים את הקרם בשתי קערות נפרדות - בקערה אחת - מיכל שמנת, 1-2 כפות אבקת סוכר ורבע כפית מלח ובקערה שניה - מיכל שמנת, 2-3 כפות אינסטנט וניל, תמצית וניל ונס קפה. מקציפים בכל קערית עד לקבלת קרם יציב.
לשם הנוחות, מומלץ להעביר כל קרם לשקית זילוף (אך לא חובה)
2. את השוקולד המריר לקישוט בין השכבות - מגלפים עם קולפן לגילופים קטנים. שמים בצד בקערה שטוחה מערבבים כף נס קפה, כפית סוכר, תמצית וניל, חצי כוס מים ואת הרום/הליקר
3. בקערה שטוחה מערבבים כף נס קפה, כפית סוכר, תמצית וניל, חצי כוס מים ואת הרום/הליקר
4. הרכבת הכוסות - מניחים כל עוגייה בקערת הקפה וסופרים 10 שניות מוציאים ומכניסים לכוס בתחתית, מוסיפים מעל עוד עוגייה בדיוק אותו הדבר, מזלפים שכבת קרם לבן, מפזרים שבבי שוקולד, מזלפים שכבת קרם קפה, מוסיפים עוד עוגייה טבולה ומסיימים בנגיעה של קרם לבן, שבבי שוקולד ובוזקים מעט קקאו לקישוט.
כך עושים בכל הכוסות, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר רצוי ליום לפחות
*אפשר להרכיב את הכוסות גם ללא שקית זילוף, נעזרים בכף או כפית עם ידית ארוכה
5. הכנת שברי השוקולד לקישוט - שוברים 100 גרם שוקולד מריר לקוביות (או משתמשים במטבעות), מכניסים למיקרו ב-3 פולסים של 30 שניות (בכל פעם מנסים מעט לערבב), עד לקבלת מרקם אחיד.
מעבירים למשטח ישר מרופד בנייר אפיה ומשטחים עם גב של כף (למשטח שוקולד בעובי של כחצי עד סנטימטר)
מפזרים מעל פירורי עוגייה, מלח גרוס, גרגירי נס קפה ומכניסים למקרר או למקפיא להתקשות לשעה לפחות.
מוציאים ושוברים בצורה חופשית
*אפשר לשמור בכלי אטום במקפיא כחודשיים
6. תוקעים שבר שוקולד בכל כוס ומגישים לשולחן על מגש של זהב!
*חשבנו שתרצו לדעת - שבמגש הזהב העגול שלנו נכנסות בדיוק 7 כוסות וורודות, וזו יכולה להיות מתנה מושלמת למארחים - גם קינוח וגם מתנה בפעם אחת
שיהיה חג שמח ומתוק!
את המתכון והצילומים יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle