סופגניות קטנות בטעם הביתי והמושלם של פעם עם טוויסט פיסטוק עכשווי ומשדרג
אין טעימות כאלה, באמת שאין! והשוס - זה לגמרי פשוט (כן כן!!)

גם אם אתם מכינים סופגניות בפעם הראשונה,אנחנו אתכם שלב שלב, ומבטיחים שזו תהיה ה צ ל ח ה בטוחה.
את טוויסט הפיסטוק אפשר להוסיף בכמה דרכים – בתוך הבלילה, בתוך הקרם או רק בציפוי – ואתם
תוכלו לבחור אם מספיק לכם טוויסט אחד או שאתם הולכים על כל הקופה
כך או כך – זה טעיםםםם, אבל ממש!
מרכיבים: (לכ- 40 סופגניות קטנות)
לבלילה הבסיסית
2 גביעי אשל/לבן/יוגורט 3% ומעלה (סה"כ כ-400 מ"ל)
2 ביצים
2 כפות סוכר
כף תמצית וניל
2.5 כוסות קמח תופח (כ-350 גרם)
להוספת פיסטוק לתוך הבלילה
3 כפות מחית פיסטוק טבעית
חצי כפית סודה לשתיה
כף סוכר
לטיגון
חצי ליטר שמן לטיגון
לקרם פיסטוק (למילוי)
1 שמנת מתוקה להקצפה (38%, 250 מ"ל)
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כף אבקת סוכר
2 כפות מחית פיסטוק
לציפוי פיסטוק (לציפוי)
100 גרם שוקולד לבן
1 כף אינסטנט פודינג וניל
1 כף מחית פיסטוק
1 כפית שמן
לקישוט -
1 כף – פיסטוקים קצוצים (אפשרות)
להגשה (בכל סגנון) – המון אבקת סוכר
*אם רוצים צבע ירוק יפה כמו בתמונה יש להוסיף טיפה אחת של צבע מאכל ירוק ניאון לכל מקום בו מכניסים מחית פיסטוק (1 לבלילה, 1 לקרם, 1 לציפוי)

הוראות הכנה, שלב שלב
1. טורפים את כל מרכיבי הבלילה עד לקבלת בלילה אחידה (אפשר להסתפק בטורף ידני)
2. מחממים היטב את השמן בסיר בינוני (קוטר 20)
*טיפ – איך יודעים שהשמן חם מספיק? מכניסים כף עץ למרכז הסיר. אם הכף מוקפת בבועות קטנטנות מייד, זה אומר שהשמן חם מספיק
3. בעזרת 2 כפות יוצקים סופגניות קטנות לתוך השמן. מנמיכים מעט את האש, ללהבה בינונית. כעבור כ-2 דקות אם הן לא מתהפכות לבד עוזרים להן להתהפך עד הזהבה.
מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג, וחוזר חלילה עד לסיום הבלילה. בכל פעם כ-4-5 סופגניות

4. הכנת הקרם – מקציפים את המרכיבים לקצף יציב ומעבירים לשקית זילוף. מכניסים למקרר
5. הכנת הציפוי – ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו (בפולסים של כחצי דקה למניעת חימום יתר), מוסיפים פנימה את מחית הפיסטוק והאינסטנט וניל ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.
מוסיפים את השמן ומערבבים שוב. אם הקרם מתקשה אפשר לחמם שוב במיקרו.
6. מניחים את הסופגניות לצינון קל
7. למילוי בקרם - נועצים במרכז הסופגניה את הצנטר של שקית הזילוף ליצירת חור וממלאים בקרם פיסטוק. מפזרים פיסטוקים קצוצים מעל
8. לציפוי – טובלים את הסופגניה בציפוי, מפזרים פיסטוקים קצוצים ומניחים להתייצבות (לציפוי יציב יש להמתין לקירור מוחלט של הסופגניה לפני הטבילה בציפוי.לאחר הטבילה, הציפוי יתקשה
תוך כמה דקות)
9. מעבירים לצלחות הגשה יפות ובוזקים אבקת סוכר בנדיבות. מגישים
ונא לא לשכוח - שלא פחות חשוב מזה שייצא לכם (ממש) טעים, זה כמובן להגיש בכלים יפים!

*טיפ לאירוח – הכינו את הבלילה כמה שעות מראש ושמרו מכוסה היטב במקרר.
הכינו את הקרם (אפשר יום מראש) ושמרו בשקית זילוף במקרר. גם את הציפוי אפשר להכין מראש ולשמור מכוסה ואז להמיס שוב במיקרו לפני הציפוי
מאחלים לכם
חג חנוכה שמח מואר וטעים!
את מתכון והצילומים הכינה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle
| shop the product - tittle (42)